Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΟΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΕΚΑ

Στους λογαριασμούς τους θα δουν σήμερα οι δικαιούχοι τα ποσά των επιδομάτων και των παροχών όπως έχει ανακοινωθεί από τον αρμόδιο οργανισμό.

Καταβάλλονται σήμερα Παρασκευή, από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) συνολικά εννέα επιδόματα και παροχές.

Αναλυτικά σήμερα θα καταβληθούν το επίδομα παιδιού, επίδομα γέννησης, προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα, Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), επίδομα στέγασης, στεγαστική συνδρομή, επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων, σύνταξη υπερηλίκων, επίδομα ομογενών, «Συνεισφορά δημοσίου του ν. 4605/2019».

Ειδικότερα, για το επίδομα παιδιού, πρόκειται για την τρίτη διμηνιαία δόση του 2020 και αφορά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού» θα ενεργοποιηθεί και πάλι για την υποβολή νέων αιτήσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα τα οποία έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ