Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020
x

PFIZER: 200 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟ BRAIN GAIN

Στη μετατροπή του brain drain σε brain gain στοχεύει η Pfizer, που επιδιώκει να φέρει πίσω Θεσσαλονικείς επιστήμονες από το εξωτερικό.

Την πρόσληψη περίπου 200 επιστημόνων έως το τέλος του 2020 και την προσέλκυση στη Θεσσαλονίκη εργαζομένων που αναζήτησαν επαγγελματικές ευκαιρίες στο εξωτερικό περιλαμβάνονται στο βασικό σκεπτικό και τον στρατηγικό σχεδιασμό του HUB της Ομάδας Ψηφιακής Τεχνολογίας της Pfizer. Τις πληροφορίες αυτές μοιράστηκε ο επικεφαλής του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη, κ. Nico Gariboldi με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο που την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκαν το ψηφιακό κέντρο τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας, η Pfizer αντιλαμβάνεται πλήρως τη σημασία της επίσκεψης του Υπουργού Οικονομικών και του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, η οποία υποδηλώνει για άλλη μία φορά, το ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για την επιτυχία της επένδυσης. «Αυτή μπορεί να συμβάλει στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στους ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς της υγείας και της ψηφιακής τεχνολογίας. Επίσης, θα προσθέσει καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αλλά και θα συμβάλλει στη μετατροπή του brain drain σε brain gain, τονίζεται.

Το ψηφιακό και τεχνολογικό κέντρο καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη αποτελεί τμήμα του παγκόσμιου ψηφιακού δικτύου της Pfizer και θα είναι στενά συνδεδεμένο με το εξωτερικό οικοσύστημα. «Η Pfizer θα δημιουργήσει ένα δίκτυο με τα στελέχη της και τους τοπικούς φορείς, με σκοπό να παρέχει διάφορες υπηρεσίες και προγράμματα. Το ψηφιακό κέντρο θα αναπτύξει τις απαραίτητες καινοτόμες λύσεις για την υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών της εταιρείας, οδηγώντας στην ανακάλυψη νέων θεραπειών που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ασθενών», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Η Θεσσαλονίκη παρέχει ένα δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών και καινοτόμων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον με ποιοτικό εργατικό δυναμικό που μπορεί να λειτουργήσει, λόγω γεωγραφικής θέσης, ως πύλη προς τη ΝΑ Ευρώπη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μετά την επίσκεψη, o κ. Nico Gariboldi δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή, υποδεχτήκαμε σήμερα τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο στις εγκαταστάσεις του ψηφιακού κέντρου τεχνολογίας και καινοτομίας της Pfizer στην Θεσσαλονίκη. Η εμφανής στήριξη της ελληνικής Πολιτείας, μας ενθαρρύνει περαιτέρω για την ανάπτυξη ενός κέντρου που θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους ψηφιακούς φάρους καινοτομίας για την Θεσσαλονίκη και κατ’ επέκταση για ολόκληρη την Ελλάδα. Για αυτόν τον σκοπό, στοχεύουμε στη στελέχωση του κέντρου, που είναι σε εξέλιξη, με επιστήμονες με βαθιά και ουσιαστική γνώση του αντικειμένου τους, ώστε να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο κέντρο και να συντελέσουν στη δημιουργία σημαντικών επιστημονικών επιτευγμάτων».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ