Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΙΟΔΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

Αν χρειαστεί θα κλείσουμε τα διόδια εν όψει Πάσχα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και τόνισε ότι εξετάζεται χρονικός περιορισμός στις μετακινήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα διόδια εν όψει του Πάσχα άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ενώ επιβεβαίωσε ότι εξετάζεται άμεσα, μέσα στα επόμενα δύο με τρία εικοσιτετράωρα, ο χρονικός περιορισμός των μετακινήσεων. 

«Εξετάζουμε και περιορισμό στις μετακινήσεις μέσα στα επόμενα δυο με τρία 24ωρα, αν είναι να γίνει θα γίνει τώρα», σημείωσε ο κ. Πέτσας, καυτηριάζοντας τις συμπεριφορές μειοψηφίας πολιτών. «Τα μέτρα που θα πάρουμε θα πρέπει να είναι αυστηροποίηση για όσους δεν είναι συνεπείς, ώστε να μην υπάρχει κατάχρηση του συστήματος, κάποιοι κάνουν άσκηση τρεις και τέσσερις φόρες την ημέρα κάποιοι πάνε σούπερ μάρκετ τρεις φόρες την ημέρα, που δεν πήγαιναν ούτε πριν τη κρίση… Οι συνεπείς δεν είναι κορόιδα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Θα δούμε αν χρειαστεί να κλείσουμε τα διόδια. Στη φάση που είμαστε επαναλαμβάνουμε την κύρια απαγόρευση», διευκρίνισε.

Αναφερόμενος σε καταγγελίες για αλλαγή τόπου κατοικίας προκειμένου κάποιοι ασυνείδητοι πολίτες να κάνουν Πάσχα στο χωριό, ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε ότι «από τη στιγμή που αποφασίστηκε ο περιορισμός δεν προβλέπεται μετακίνηση από το αστικό κέντρο στο χωριό. Ήταν άπαξ η μετακίνηση. Αν ήμουν στο χωριό και η διαμονή μου ήταν στη Αθήνα, είχα το δικαίωμα να φύγω άπαξ για Αθήνα, δεν είναι δυνατό να φεύγω κάθε Σαββατοκύριακο στο χωριό».

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ