Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΠΕΤΣΑΣ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΚΑΘΟΛΙΚΟ LOCKDOWN

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι αν παραμείνουμε στο σημερινό επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού, το σύστημα υγείας θα αντέξει

Δεν είναι επιλογή της κυβέρνηση το καθολικό lockdown, ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στο Mega, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή σε καλύτερη κατάσταση από άλλες χώρες καθώς το ρεκόρ ημερησίων κρουσμάτων είναι τα 882, την ώρα που στη Γαλλία ήταν πάνω από 41.000, στο Βέλγιο πάνω από 13.000, στην Ολλανδία πάνω από 11.000, στην Πορτογαλία πάνω από 3.000.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ευτυχώς οι Έλληνες ακούνε τους ειδικούς και στην συντριπτική τους πλειοψηφία εφαρμόζουν τα μέτρα» είπε.

Παράλληλα, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός ούτε όμως δικαιολογείται και πανικός και υπογράμμισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα δεν θα χρειαστεί να ληφθούν αυστηρότερα. Τόνισε, επίσης, ότι βάσει των προγνωστικών μοντέλων των ειδικών αναμένεται αύξηση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. «Με τα μέτρα που λάβαμε, όπως πάντα νωρίτερα και πιο αποφασιστικά από ό,τι άλλες χώρες, επιδιώκουμε να μην υπάρξει αυτή η εκθετική αύξηση, αλλά να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων περίπου στα σημερινά επίπεδα και ει δυνατόν να αποφύγουμε τα τετραψήφια νούμερα».

Πέτσας: Αν μείνουμε σε αυτό το σημείο, το σύστημα υγείας θα αντέξει την πίεση

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε, επίσης, ότι αν παραμείνουμε στο σημερινό επίπεδο κρουσμάτων, το σύστημα υγείας θα αντέξει την πίεση που θα υπάρξει. Αναφορικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε ότι δεν είναι στο τραπέζι η επιλογή του καθολικού lockdown. «Δεν είναι στο τραπέζι το καθολικό lockdown. Όπως είπε και ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τους πολίτες, δεν είναι επιλογή του».

Αναφορικά με τους ελέγχους, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα έχουν παιδευτικό χαρακτήρα αλλά και κατασταλτικό για τους «λίγους πονηρούς». Σε περιπτώσεις οργανωμένων παραβιάσεων μέτρων – όπως στα καταστήματα που εξακολουθούν να λειτουργούν μετά τις 12 το βράδυ, ή όταν δεν τηρούν τις αποστάσεις- θα υπάρξουν βαριά πρόστιμα. «Φυσικά θα υπάρχει συμβουλή για τους πολίτες που κυκλοφορούν έξω σήμερα πρώτη ημέρα. Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η χρήση της μάσκας βοηθά τους ίδιους και τους άλλους, αλλά δεν θα εξαντλήσουμε εκεί την αυστηρότητα μας» είπε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ