Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΠΕΤΣΑΣ: ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Η ΝΕΑ NAVTEX

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι Ερντογάν και Ακάρ «δείχνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Την άποψη πως η Τουρκία με την συμπεριφορά της ενισχύει τις αποδείξεις για την αναξιοπιστία της, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον απόηχο των νέων προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας, η οποία από τη μία προχώρησε στην έκδοση τριών νέων NAVTEX για ασκήσεις στις 27, 28 και 29 Οκτωβρίου- και ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολντενμπεργκ είχε επιβεβαιώσει πως Τουρκία και Ελλάδα συμφώνησαν να μην γίνουν στρατιωτικές ασκήσεις τις ημέρες των εθνικών επετείων των δύο χωρών -28 Οκτωβρίου για την Ελλάδα και 29 Οκτωβρίου για την γειτονική χώρα- , και από την άλλη ανανέωσε χθες βράδυ την παραμονή του Oruc Reis στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε αυτές τις κινήσεις ως μια ακόμα απόδειξη της αναξιοπιστίας της Τουρκίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι σήμανε ότι «η νέα Navtex που εξέδωσε η Τουρκία είναι μια ακόμα απόδειξη αναξιοπιστίας της Τουρκίας, ακόμα και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, ότι αυτά που λέει τη μια μέρα, τα αναιρεί την επόμενη με τις πράξεις της».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ σημείωσε ότι «δείχνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ