Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020
x

ΠΕΘΑΝΕ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ, ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΡΥΤΩΝ ΤΗΣ AGRINO

Ο Ευθ. Πιστιόλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μαζί με τα αδέρφια του, ίδρυσε το 1955 την εταιρεία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι.

Έφυγε από τη ζωή το περασμένο Σάββατο ένας εκ των ιδρυτών της Agrinο, Ευθύμιος Πιστιόλας, σε ηλικία 95 ετών.

Μαζί με την σύζυγο του, Καίτη Πιστιόλα, απέκτησε τρεις γιους και έξι εγγόνια, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο του.

Ο Ευθ. Πιστιόλας γεννήθηκε στο Αγρίνιο και μαζί με τα αδέρφια του, Ευστράτιο και Γεώργιο, ίδρυσε το 1955 την εταιρεία Αφοί Πιστιόλα – Ελληνικοί Ορυζόμυλοι, εγκαθιστώντας στο Αγρίνιο εργοστάσιο με αντικείμενο την επεξεργασία ρυζιών.

Στη συνέχεια μετακόμισε στην Αθήνα και το 1969 λάνσαρε στην ελληνική αγορά το ρύζι «Agrino», στην πρωτοποριακή για την εποχή χάρτινη συσκευασία, κυρίαρχη ως τις μέρες μας.

Σύστησε δίκτυο διανομών με έδρα την Κυψέλη και διεύρυνε την παρουσία των προϊόντων Agrino στην ελληνική αγορά. Τη δεκαετία του ‘70  με διαφημιστικές δράσεις και έμφαση στην ποιότητα, κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των Ελλήνων καταναλωτών.

Στα τέλη του ’90 πρωτοστάτησε στην παραγωγική επέκταση της Agrino ολοκληρώνοντας το 2ο εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη  και ένα από τα πιο σύγχρονα παγκοσμίως , μέσα στην καρδιά της καλλιέργειας των ελληνικών ρυζιών και οσπρίων.


A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ