Σάββατο 4 Απριλίου 2020
x

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Ο πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε ζήτησε από τους πολίτες της χώρας να μην ενδώσουν στον πανικό, διότι η κατάσταση παραμένει υπό πλήρη έλεγχο.

Πάνω από σαράντα είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ιταλία, όπως μεταδίδει η «Rai».

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση της χώρας, οι νεκροί παραμένουν δύο, ένας άνδρας εβδομήντα οκτώ ετών που ζούσε στην περιφέρεια Βένετο, με βεβαρημένη κατάσταση υγείας, και μια γυναίκα εβδομήντα πέντε ετών από την ευρύτερη περιοχή του Λόντι, στη Λομβαρδία.

Όπως έγινε γνωστό, η ηλικιωμένη πέθανε στο σπίτι της και φέρεται να μολύνθηκε από τον ιό σε πρώτων βοηθειών της περιοχής, όπου συνάντησε έναν 38χρονο ασθενή. Ο οποίος, με την σειρά του, φέρεται να μετέδωσε την ασθένεια σε τουλάχιστον δεκαπέντε άτομα. Ανάμεσά τους, η γυναίκα του που κυοφορεί, φίλοι του με τους οποίους έπαιζε ποδόσφαιρο και πέντε ιατροί και νοσηλευτές.

Στη Λομβαρδία και στο Βένετο, οι αρχές συμβουλεύουν τους πολίτες να μην συνωστίζονται στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να τηλεφωνούν στον ειδικό, δωρεάν αριθμό που έχει ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, τέλος αυτή την ώρα, συμμετέχει σε συνεδρίαση στην Πολιτική Προστασία και ζήτησε από τους Ιταλούς να μην ενδώσουν στον πανικό, διότι η κατάσταση παραμένει υπό πλήρη έλεγχο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ