Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΜΙΚΡΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΖΑΕΦ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΣΗΜΑΤΑ

Τι συζήτησαν Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ στα Σκόπια για το μείζον θέμα που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιχειρηματίες

Το μείζον ζήτημα των μακεδονικών σημάτων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών στο πλαίσιο της ελληνικής αποστολής στα Σκόπια.

Το θέμα ετέθη από τον κ. Τσίπρα μετά τα τελευταία περιστατικά που αφορούν τη χρήση παραγώγων του ονόματος «Μακεδονία» σε διεθνείς εκθέσεις και τα οποία έγιναν γνωστά κυρίως από Έλληνες οινοποιούς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ζάεφ συμφώνησε να προστεθεί το «Βόρεια» μπροστά από το σκέτο «Μακεδονία» στην ονομασία προέλευσης των προϊόντων ή σε άλλες πιθανές διαφημιστικές αναφορές επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας.

Ωστόσο, το θέμα του προσδιορισμού «μακεδονικός» ή «μακεδονική» μπροστά από ένα προϊόν, του μακεδονικού brand δηλαδή που είναι και το βασικό που ταλαιπωρεί τις ελληνικές επιχειρήσεις, παραπέμφθηκε στην ειδική Επιτροπή που αναμένεται να ξεκινήσεις τις εργασίες της τον Μάιο του 2019 (αναλυτικά εδώ).

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή αυτή θα είναι διεθνής και στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να έχει έντονη ευρωπαϊκή συμμετοχή άρα και επιρροή, καθώς κάτι τέτοιο εκτιμάται ότι ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ