Κυριακή 9 Αυγούστου 2020
x

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΤΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Ο υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τους δήμους Νέας Προποντίδας, Σιθωνίας και Αριστοτέλη.

Τους δήμους Νέας Προποντίδας και ΣΙθωνίας επισκέφθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Β. Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς υποδέχθηκε χθες το πρωί στο γραφείο του τον κ. Καράογλου. Συζητήθηκαν θέματα του δήμου Ν. Προποντίδας και ζητήθηκε από τον δήμαρχο η στήριξη του υφυπουργού για την επίλυσή τους.

«Ήταν μία καλή ευκαιρία συζήτησης για κάποια σημαντικά ζητήματα του τόπου μας. Οι δυσκολίες που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό του πληθυσμού τους καλοκαιρινούς μήνες, το κλείσιμο ή υποβάθμιση υπηρεσιών αλλά και οι «πληγές» που άφησε πίσω της η κακοκαιρία του Ιουλίου, καθώς και το ζήτημα των αποζημιώσεων ήταν μεταξύ των θεμάτων, που τέθηκαν στον Υφυπουργό» δήλωσε ο δήμαρχος Μ. Καρράς.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σιθωνίας Κυπαρίσσης Ντέμπλας είχε την ευκαιρία να εκθέσει τα προβλήματα του δήμου και να ζητήσει λύσεις από τον υφυπουργό.

Ο κ. Ντέμπλας έθεσε στον υφυπουργό ζητήματα όπως η ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Νικολάου, η απουσία εξειδικευμένου προσωπικού πλην ενός μηχανικού στην τεχνική υπηρεσία του δήμου, τη στιγμή που υπάρχει μεγάλη ανοικοδόμηση, αλλά και η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αγίου Νικολάου και του Πολυδύναμου Ιατρείου Συκιάς.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Σιθωνίας ενημέρωσε τον κ. Καράογλου για την ανάγκη να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα, και άλλα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα Φιλόδημος και δεν πρέπει να χαθούν, καθώς και για την μεγάλη σημασία που έχει το οδικό έργο Μουδανιών Σιθωνίας.

Τέλος, επισημάνθηκε από τον δήμαρχο, η ανάγκη οικονομικής στήριξης της Σιθωνίας στο πλαίσιο των έκτακτων αναγκών, καθώς ήδη για τη θεομηνία του περασμένου Νοεμβρίου ο δήμος κλήθηκε να διαθέσει 500 χιλ. ευρώ από τα ταμεία του.

Οι αναγκαίες τομές στην Αυτοδιοίκηση και οι θεσμικές αλλαγές που αφορούν τις αιρετούς ήταν επίσης αντικείμενο συζήτησης με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Καράογλου.

Τέλος, τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρο Καράoγλου, ο οποίος επισκέφθηκε την Ιερισσό στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο κ. Βαλιάνος, επανέλαβε στον Υυφυπουργό το αίτημα του Δήμου να έχει λόγο για θέματα της υπό διαμόρφωση νέας σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός ΑΕ, τόσο για τις περιβαλλοντικές παραμέτρους, όσο και για το ύψος των αντισταθμιστικών οφελών, που αφορούν άμεσα την τοπική κοινωνία.

Επίσης ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τις δράσεις ανάδειξης της τουριστικής προοπτικής του Δήμου Αριστοτέλη που έχουν εντατικοποιηθεί τους τελευταίους μήνες και συζήτησε μαζί του τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών, για την υποστήριξη πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης, με δεδομένα τα έντονα οικονομικά προβλήματα του Δήμου τα οποία επίσης παρέθεσε, ζήτησε τη συνδρομή του κ. Καράογλου για την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης των προβλεπόμενων εκτάκτων ενισχύσεων του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο Αριστοτέλη και των αποζημιώσεων προς τους Δημότες που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, καθώς και για τη σύντομη αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού που ήδη έχει εκθέσει στην ηγεσία του Υπουργείου η Δημοτική Αρχή, ιδιαίτερα στην Τεχνική Υπηρεσία και στην Οικονομική Υπηρεσία.

«Ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, έχει κατ` επανάληψη αποδείξει τη διάθεσή του για ενεργό συνδρομή στο έργο Δήμων και φορέων της περιοχής ευθύνης του και είμαι βέβαιος, πως για μια ακόμα φορά θα αποτελέσει έναν “καλό αγωγό” των θέσεων και των αιτημάτων του Δήμου μας, σε σειρά θεμάτων, προς την κυβέρνηση. Ανάμεσα σε αυτά, εκτός των οικονομικών και όσων σχετίζονται με την μεταλλευτική δραστηριότητα και τα προβλήματα από τις θεομηνίες που αντιμετωπίσαμε, έθεσα το γεγονός ότι το δίκτυο υποδομών της περιοχής παραμένει δυσανάλογα ελλειμματικό ή πεπαλαιωμένο, σε σύγκριση με τον υπερπληθυσμό που καλείται να εξυπηρετήσει ο Δήμος κατά την τουριστική περίοδο, όπως το σύνολο της Χαλκιδικής. Ζήτησα επίσης και την προώθηση της συντομότερης δυνατής ανασύστασης του Αστυνομικού Τμήματος Ιερισσού, αλλά και την ενίσχυση του δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Ως Δημοτική Αρχή προσβλέπουμε στη συνεργασία που οφείλουμε θεσμικά να έχουμε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών. Από την πλευρά μας θα προσπαθούμε πάντα, αυτή τη συνεργασία να την ενισχύουμε και να την αξιοποιούμε στον μέγιστο δυνατό βαθμό, με στόχο την αποτελεσματικότητα των ενεργειών μας, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας», δήλωσε ο κ. Βαλιάνος.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ