Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ: ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς εκφράζει την ανησυχία του για την αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων.

Έκκληση προς τους κατοίκους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς να σταματήσουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους στη Βόρεια Μακεδονία, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, απευθύνει με γραπτή του δήλωση ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης. Ο ίδιος εκφράζει την ανησυχία του για την αυξητική τάση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στις χώρες των Βαλκανίων και στη Βόρεια Μακεδονία και τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων υγειονομικού ελέγχου στις δύο πύλες εισόδου στην ελληνική επικράτεια (Δοϊράνη και Εύζωνοι), για όσους πολίτες της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς και άλλων περιοχών επισκέπτονται τη Βόρεια Μακεδονία.

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την είσοδο στην χώρα πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας εξαιτίας της υψηλής διασποράς του ιού, εν τούτοις κάτοικοι όχι μόνο της ΠΕ Κιλκίς αλλά και γειτονικών περιοχών, πραγματοποιούν ολιγόωρες επισκέψεις στη γειτονική χώρα, κυρίως σε κοντινές πόλεις στη γραμμή των συνόρων, γεγονός που θορυβεί τις Αρχές ότι μπορεί να υπάρξει εισαγωγή του ιού» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Βεργίδης.

Καλεί, άλλωστε, τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν μέτρα προκειμένου όσοι επισκέπτονται τη γειτονική χώρα να υποβάλλονται - κατά την επιστροφή τους - σε υγειονομικό έλεγχο. Επιπλέον, επισημαίνει ότι οι αρμόδιες Αρχές ίσως πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας σε όσους πραγματοποιούν επισκέψεις στη γειτονική χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ