Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΕΛΛΑ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΘ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΑΦ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

Το υπουργείο προχωρά στην ανάπτυξη επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας στη Μονάδα με έδρα τα Γιαννιτσά και στη λειτουργία ΜΑΦ στην Έδεσσα.

Σε λειτουργικές αλλαγές στο γενικό νοσοκομείο Πέλλας, το οποίο συγκροτείται από δύο Νοσοκομειακές Μονάδες, των Γιαννιτσών και της Έδεσσας προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, για την καλύτερη υγειονομική διαχείριση των ασθενών Covid, αλλά και για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης και ανεπηρέαστης εξυπηρέτησης των αναγκών των ασθενών που πάσχουν από άλλα νοσήματα, κρίθηκε αναγκαίο:

ανάπτυξη επιπλέον κλινών Εντατικής Θεραπείας στη Μονάδα με έδρα τα Γιαννιτσά. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά στη Νοσοκομειακή Μονάδα Γιαννιτσών θα λειτουργούν 12 κλίνες: 10 για αποκλειστική χρήση ασθενών Covid και 2 για άλλα περιστατικά.

-Η λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στη Νοσοκομειακή Μονάδα Έδεσσας, δυναμικότητας 3 κλινών, για την εξυπηρέτηση των τακτικών και έκτακτων περιστατικών που χρήζουν φροντίδα κατόπιν χειρουργικής αντιμετώπισης.

Το υπουργείο επισημαίνει πως με 12 κλίνες ΜΕΘ και 3 κλίνες ΜΑΦ, είναι σαφές ότι όχι μόνο δεν τίθεται θέμα αναστολής των λειτουργιών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας αλλά, αντιθέτως, το Υπουργείο Υγείας, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχωρούν σε όλες τις απαραίτητες, εξορθολογιστικές παρεμβάσεις με στόχο την ασφαλή και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες της Πέλλας και των όμορων περιοχών και με απόλυτο σεβασμό τόσο στις ανθρώπινες δυνάμεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, όσο και στους διατιθέμενους πόρους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ