Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ BELHARRA, RAFALE - ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ CHARLES DE GAULLE

Τις τελικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στο θωρηκτό «Αβέρωφ».

Πέφτουν σήμερα οι υπογραφές, σήμερα παραμονή 25ης Μαρτίου, για τις τελικές συμβάσεις απόκτησης των υπερσύγχρονων φρεγατών Belh@rra από το Πολεμικό Ναυτικό και των έξι επιπλέον Rafale, που θα προστεθούν στην αρχική παραγγελία των 18 αεροσκαφών.

Τις τελικές συμφωνίες θα υπογράψουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στο θωρηκτό «Αβέρωφ», στο πλαίσιο τελετής, στην οποία το παρόν αναμένεται να δώσουν 14 υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του γαλλικού υπουργείου Άμυνας και των ναυπηγείων Naval Group, κατασκευάστριας εταιρίας των Belharra.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας πρόκειται να φθάσει με ειδική πτήση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το απόγευμα της Πέμπτης.

Δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην τελετή, στον όρμο του Φαλήρου βρίσκεται ήδη το γαλλικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.

Αμέσως μετά την τελική υπογραφή των συμβάσεων απόκτησης από τη χώρα μας των φρεγατών Belh@rra και των επιπλέον 6 Rafale, οι δύο αντιπροσωπείες θα μεταβούν με πλωτά μέσα στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle. Εκεί, μετά την ξενάγηση στους χώρους του αεροπλανοφόρου από τον κυβερνήτη του, οι Έλληνες και Γάλλοι επίσημοι θα ενημερωθούν γύρω από την αποστολή του γαλλικού πλοίου στην περιοχή της Ν.Α Μεσογείου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ