Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020
x

ΠΕΦΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Οι πολιτικές εξελίξεις έρχονται εν μέσω μεγάλης έντασης στην περιοχή με την Τουρκία να έχει στείλει το γεωτρύπανο «Πορθητής» εντός της ΑΟΖ της Κύπρου

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο πολιτικό τοπίο του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Ο «αντιπρόεδρος» και «ΥΠΕΞ» των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη «συγκυβέρνηση», ρίχνοντας ουσιαστικά την «κυβέρνηση». Μάλιστα ο Ερχιουρμάν θα συναντηθεί σήμερα με τον πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων, Μουσταφά Ακιντζί για να του ανακοινώσει τη διάλυση της «κυβέρνησής» του.

Οπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ, επικαλούμενο τουρκοκυπριακά μέσα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία 3,5 ωρών του πολιτικού γραφείου του HP (Κόμμα του Λαού), ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση αποχώρησής του και δήλωσε ότι το αν θα μείνουν στην «αντιπολίτευση» ή αν θα προχωρήσουν σε συνομιλίες για τη δημιουργία άλλης «κυβέρνησης» θα το αποφασίσει το ανώτατο κομματικό όργανο του κόμματος.

Δήλωσε, επίσης, ότι ένας από τους λόγους αποχώρησης από την «κυβέρνηση» είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών».

Αξίζει να σημειωθεί πως η παραίτηση αυτή έρχεται εν μέσω μεγάλης έντασης καθώς η Τουρκία έχει στείλει το γεωτρύπανο «Πορθητής» εντός της ΑΟΖ της Κύπρου και έχει δηλώσει αποφασισμένη να ξεκινήσει τις γεωτρήσεις δυτικά του νησιού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ