Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΠΑΡΟΧΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΤΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Στο μεταξύ το δίκτυο παροχής αερίου στην Χαλάστρα είναι έτοιμο και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες συνδέσεις καθώς έχουν υπογραφεί 150 συμβάσεις.

Η σύνδεση στο δίκτυο του φυσικού αερίου όλων των οικισμών του δήμου Δέλτα βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης  με τον  Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Λεωνίδα Μπακούρα και τους συνεργάτες του.

Ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Γιώργο Γλώσση και τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Δημήτρη Τερζίδη, ζήτησαν από τον Γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ την όσο δυνατόν ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών για τη σύνδεση με φυσικό αέριο του Αξιού και την δυνατότητα  σύνδεσης των καταναλωτών σε Κύμινα, Βραχιά και Μάλγαρα με φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τον κ. Μπακούρα τον Ιανουάριο  του 2022 θα συνδεθεί ο αγωγός αερίου στον Αξιό όπως προκύπτει από τις συζητήσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ με τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στο μεταξύ το δίκτυο παροχής αερίου στην Χαλάστρα είναι έτοιμο και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες συνδέσεις καθώς έχουν υπογραφεί 150 συμβάσεις και έχουν γίνει 700 αιτήσεις καταναλωτών για να προμηθευτούν με φυσικό αέριο στα σπίτια και τα καταστήματά τους.

Στόχος της διοίκησης του δήμου Δέλτα, όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης είναι μέσα στο 2020 να έχουν συνδεθεί με την παροχή φυσικού αερίου όλα τα δημόσια κτήρια σε Σίνδο, Διαβατά, Καλοχώρι, Νέα Μαγνησία και Χαλάστρα. «Είμαστε σε εγρήγορση ώστε να ολοκληρωθούν οι συνδέσεις και να γίνει η τροφοδότηση όλων των δημοσίων κτηρίων με φυσικό αέριο το ταχύτερο δυνατόν μέσα στο 2020» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και συμπλήρωσε ότι από το φυσικό αέριο θα προσφέρει ποιοτικότερη και ασφαλέστερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης στους λέβητες και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής καθώς θα μειωθεί η ρύπανση από τα υπολείμματα καύσης.

Ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας, κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, κα Κατερίνα Στάχταρη, παρέδωσαν στον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη διατακτικές. «Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ, μέσω του προγράμματος χορηγικών δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, υποστηρίζει έμπρακτα την τοπική αυτοδιοίκηση», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας κ. Λεωνίδας Μπακούρας.  Ο Δήμαρχος  Δέλτα σημείωσε τη σημαντικότητα της πρωτοβουλίας και ευχαρίστησε θερμά τον κ Μπακούρα. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ