Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟ ΥΠΕΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ

Περίπου 10 μέλη της συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια στο κτήριο επί της Λ. Μεσογείου ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο.

Παρέμβαση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενάντια στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο πραγματοποίησε η αναρχική συλλογικότητα «Ρουβίκωνας».

Περίπου 10 μέλη της συλλογικότητας πέταξαν τρικάκια στο κτήριο επί της Λ. Μεσογείου ζητώντας να αποσυρθεί άμεσα ο νόμος «ενάντια στη ζωή και τη φύση» και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Από την αστυνομία δεν έγινε κάποια προσαγωγή.

Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «το βιοτικό επίπεδο της βάσης έχει καταρρεύσει και η καπιταλιστική επέλαση στη φύση κορυφώνεται χρόνο με το χρόνο. Τη στιγμή που μια τέτοιου βεληνεκούς υγειονομική κρίση μας φέρνει αντιμέτωπους με τις έμμεσες συνέπειες της παγκόσμιας οικολογικής καταστροφής, τα κράτη προωθούν τα σχέδιά τους ως έξοδο από την κρίση, ως μέρος της επανεκκίνησης της οικονομίας, ως ευκαιρία. Είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν την καταστροφική τους πολιτική και θα επιχειρήσουν να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης όπως έκαναν στη Χαλκιδική, στη Λευκίμμη, στα Άγραφα και σε όλη σχεδόν την Ήπειρο, στο Ιόνιο και όπου αλλού οι κοινωνίες σήκωσαν κεφάλι. Να είναι βέβαιοι ότι η κοινωνία, εμείς, βλέπουμε το τυρί αλλά βλέπουμε και τη φάκα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ