Τρίτη 26 Μαΐου 2020
x

ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 50 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Σκανδιναβική Τράπεζα Επενδύσεων (ΣΤΕ) και Παρευξείνια Τράπεζα υποστηρίζουν τη μετάβαση στην Πράσινη Οικονομία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Νέο δανειοδοτικό πρόγραμμα ύψους 50 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση βιώσιμων επενδύσεων στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη υπέγραψαν η Σκανδιναβική Τράπεζα Επενδύσεων (ΣΤΕ) και η Τράπεζα Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κεφάλαια της δανειακής διευκόλυνσης, δεκαετούς διαρκειας, θα χρησιμοποιηθούν για χρηματοδότηση περιβαλλοντικών έργων και επενδύσεων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη και μετριάζουν την κλιματικη αλλαγή, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τα καθαρά έργα δημόσιων μεταφορών, στην περιοχή λειτουργίας της Παρευξείνιας Τράπεζας. Πρόκειται για το τέταρτο δανειακό πρόγραμμα που υπογράφεται μεταξύ των δύο τραπεζών.

«Έχουμε μια μακροχρόνια σχέση με την Παρευξείνια Τράπεζα, έχοντας συνεργαστεί, από το 2004, σε χρηματοδοτήσεις περιβαλλοντολογικών έργων και έργων που είχαν στόχο τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Εκτιμούμε τη συνεργασία αυτή, καθώς μας επιτρέπει να συμβάλλουμε στην αειφόρο ανάπτυξη σε χώρες πέρα από την περιοχή των χωρών μελών», είπε ο Χένρικ Νόρμαν (Henrik Normann), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Σκανδιναβικής Τράπεζας Επενδύσεων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη Σκανδιναβική Τράπεζα Επενδύσεων, έναν από τους μακροχρόνιους παρατηρητές μας, για την υποστήριξη περιβαλλοντικά βιώσιμων επενδύσεων στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής είναι κοινές προτεραιότητες για τις δύο τράπεζές μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Παρευξείνιας Τράπεζας, Ντμίτρι Πάνκιν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ