Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΖΕΡΒΑΣ

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» εξαπολύει πυρά κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τις χθεσινές ανακοινώσεις σχετικά με την πλατεία Ελευθερίας.

«Ανάπλαση φιάσκο» χαρακτηρίζει την ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας η αντιπολιτευτική παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης, «Θεσσαλονίκη Μαζί», επιρρίπτοντας ευθύνες προσωπικά στον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η δημοτική παράταξη τονίζει πως «η πολιτική υπόσχεση του δημάρχου πέρυσι ήταν πως θα υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης με ένα πάρκο μνήμης, αλλά ο ίδιος διέλυσε την εργολαβία για να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης» και προσθέτει πως είναι ανεπίτρεπτο «ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, η Πλατεία Ελευθερίας να "ανοίγει" και πάλι, στην προηγούμενη κατάστασή της, χωρίς προοπτική».

«Παιχνίδια με τα λεφτά μας και τα νεύρα μας κάνει ο κ. Ζέρβας, καθώς δεν πρόκειται να βελτιωθεί ούτε το αστικό περιβάλλον, ούτε το κυκλοφοριακό» καταλήγει η παράταξη.

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό εχθές ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Μάκης Κυριζίδης, γνωστοποίησε πως σύντομα θα φύγουν οι λαμαρίνες και ο χώρος θα γίνει πάρκινγκ.

Δείτε σχετικά: Πλατεία Ελευθερίας: Φεύγουν οι λαμαρίνες - Γίνεται ξανά πάρκινγκ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί»:

Ανάπλαση φιάσκο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, με τις ευθύνες να βαραίνουν προσωπικά τον κ.Ζέρβα. Οι πειραματισμοί του Δημάρχου όμως έχουν δραματικές επιπτώσεις στην ίδια την Θεσσαλονίκη.

Επι ενάμιση χρόνο, η Πλατεία Ελευθερίας είναι με λαμαρίνες, όπως οι λαμαρίνες του Μετρό που κατέστρεψαν την αγορά της πόλης αλλά με ευθύνη πλέον και του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν θα απομακρυνθούν σύντομα.

Και αφού δεν έχει παρουσιαστεί και εγκριθεί κατασκευαστικό έργο, οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας απομακρύνονται όχι όμως για να μας παρουσιάσει ο κ.Ζέρβας ένα νέο έργο που θα δώσει ανάσα στην πόλη, αλλά για να ξαναφέρει το πάρκινγκ!

Η πολιτική υπόσχεση του Δημάρχου πέρυσι ήταν πως θα υλοποιηθεί το έργο της ανάπλασης με ένα πάρκο μνήμης, αλλά ο ίδιος διέλυσε την εργολαβία για να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης.

Ο κ. Ζέρβας πρέπει να σταματήσει επιτέλους να εμπαίζει τους πολίτες, να χειροτερεύει την καθημερινότητά μας και να κάνει τα - όχι και τόσο αθώα- παιχνιδάκια του με τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης.

Ότι θα είναι χαμένη τετραετία για την πόλη το καταλάβαμε.

Είναι ανεπίτρεπτο όμως, σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, η Πλατεία Ελευθερίας να «ανοίγει» και πάλι, στην προηγούμενη κατάστασή της, χωρίς προοπτική.

Το 2013 έγινε ο διαγωνισμός και το 2018 ολοκληρώθηκε η μελέτη, με κόστος του Δήμου στα 200.000€ και βάσει αυτής προκηρύχθηκε συμβατικό έργο 5.000.000€.

Τα χρήματα αυτά χάνονται μαζί με έναν ακόμα δημόσιο χώρο, χώρο πρασίνου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη.

Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μας συμβουλεύει να κάνουμε υπομονή και βλέπουμε.

Παιχνίδια με lego στο σαλόνι του, όχι στην πόλη.

Παιχνίδια με τα λεφτά μας και τα νεύρα μας κάνει ο κ. Ζέρβας, καθώς δεν πρόκειται να βελτιωθεί ούτε το αστικό περιβάλλον, ούτε το κυκλοφοριακό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ