Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ: ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Πρόκειται για μια κατάσταση στην οποία βρίσκεται σχεδόν τρία χρόνια, μετά την πρωτοφανή θεομηνία του Σεπτεμρίου του 2016.

Αίτημα για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2016, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που έπληξε την περιοχή, υπέβαλε ο δήμος Θερμαϊκού.

Σύμφωνα με τον δήμο Θερμαϊκού, η παράταση κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην οποία βρίσκεται η περιοχή κρίθηκε απαραίτητη «προκειμένου να αντιμετωπισθούν όλα τα σοβαρά προβλήματα που είχαν ανακύψει και τα οποία με την εντατική, συντονισμένη και αρμονικής συνεργασίας δουλειά μεταξύ Δήμου, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Πολιτείας τέθηκαν υπό έλεγχο και σταδιακά αποκαταστάθηκαν. Ξεπερνώντας, μάλιστα, μία εκ νέου βεβαρυμένη κατάσταση που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα και η παγωνιά των αρχών του 2017».

Λόγω της μεγάλης έκτασης του Δήμου και των αυξημένων αναγκών του, επισημαίνει η δημοτική αρχή, υπολείπονται έργα τα οποία κρίνονται απολύτως απαραίτητα και επείγοντος χαρακτήρα, ώστε ο τόπος να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας που θα το προφυλάσσουν από αντίστοιχης έντασης καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, οι εργασίες αποκατάστασης που υπολείπονται αφορούν:
   
• Στην αστική οδοποιία.
    
• Στα πρανή στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού στη Δ.Κ. Επανομής και στην οδό Πολυτεχνείου στη Ν. Μηχανιώνα, καθώς και στο παραλιακό μέτωπο στη θέση Πάλιουρα Επανομής. Σημείο που παρά την προσωρινή αποκατάστασή του, λόγω των σοβαρών βλαβών και της επικινδυνότητας που παρουσιάζει, κρίνεται απαραίτητη η κατασκευή τεχνικού έργου, με αποκατάσταση του οδοστρώματος, εργασίες εξυγίανσης, ανακατασκευής και ασφαλτόστρωσης.
    
• Στο παραλιακό μέτωπο στη Ν. Μηχανιώνα και τέλος, στην οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο Ε.Υ.Α.Θ.).

Σύμφωνα με τον δήμο Θερμαϊκού πρόκειται για έργα ιδιαίτερης κρισιμότητας, η ολοκλήρωση των οποίων, σε συνδυασμό με αυτά που προηγήθηκαν (Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας, ΠΙΚΠΑ Αγ. Τριάδας, Αγνάντι Επανομής) ενισχύουν  τον τόπο με σπουδαία έργα υποδομής, επαναφέρουν την ασφάλεια και υπογράφουν το ορθοπόδισμά του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, η νέα παράταση κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τοποθετείται για άλλους έξι μήνες και συγκεκριμένα, μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου 2019.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ