Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΘ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει με σειρά εμφανίσεων στην πρωτοβουλία του ΥΠΠΟΑ «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός».

Στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με μία σειρά εμφανίσεων σε αρχαιολογικούς χώρους της Βορείου Ελλάδας.

Στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής και του Βυζαντινού Μουσείου Καστοριάς, σεξτέτο εγχόρδων, με άρπα, φλάουτο και κλαρινέτο, μουσικών της Κ.Ο.Θ., παρουσιάζουν έργα Μότσαρτ, Ραβέλ και Μπετόβεν. Το ‘Κοντσέρτο για φλάουτο και άρπα’ είναι ένα από τα δύο μόλις διπλά κοντσέρτα που έγραψε ποτέ ο Μότσαρτ και ένα από τα σημαντικότερα αυτού του είδους. Ο Ραβέλ έγραψε το ‘Introduction and Allegro’ για να δώσει την ευκαιρία στην άρπα να λάμψει με το τεράστιο εκφραστικό της εύρος, ενώ η ‘Ποιμενική Συμφωνία’ του Μπετόβεν αποτελεί μία ωδή του συνθέτη στη Φύση, που υπήρξε η μεγαλύτερή του αγάπη μετά τη μουσική.
 
Μία παραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την ΕΦΑ Κοζάνης και την ΕΦΑ Καστοριάς αντίστοιχα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:00 στο Βυζαντινό Μουσείο Καστοριάς

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής

Κατερίνα Γίμα (άρπα)
Νικολός Δημόπουλος (φλάουτο)
Αλέξανδρος Σταυρίδης (κλαρινέτο)

Σεξτέτο εγχόρδων
Ανδρέας Παπανικολάου (βιολί)
Δημήτρης Χανδράκης (βιολί)
Χαρά Σειρά (βιόλα)
Αθανάσιος Σουργκούνης (βιόλα)
Απόστολος Χανδράκης (τσέλο)
Λίλα Μανώλα (τσέλο)

Πρόγραμμα:
Wolfgang Amadeus Mozart: Andantino από το Κοντσέρτο για άρπα και φλάουτο, K.299  
Maurice Ravel: Introduction and Allegro, για κλαρινέτο, φλάουτο, άρπα & κουαρτέτο εγχόρδων
Ludwig van Beethoven: Αποσπάσματα από τη Συμφωνία αρ.6 σε φα μείζονα, έργο 68 («Ποιμενική») [διασκευή για σεξτέτο εγχόρδων: M.G. Fischer]

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Προκρατήσεις εδώ https://digitalculture.gov.gr/

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ.. Ανατρέξτε για πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Κ.Ο.Θ. (www.tsso.gr)

Ώρα προσέλευσης 19:30

Η ΚΟΘ εφιστά την προσοχή στην τήρηση των οδηγιών που θα δοθούν από το φυλακτικό προσωπικό του αρχαιολογικού χώρου και από τους συντονιστές της συναυλίας, με σεβασμό στα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας έναντι του COVID – 19 και ιδίως στη χρήση μη ιατρικής μάσκας εντός του αρχαιολογικού χώρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ