Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020
x

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ: ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ομιλία του προς τους πιστούς, τόνισε ότι το εμβόλιο για τον covid-19 πρέπει να καταστεί καθολικό, κοινωνικό αγαθό.

Πρόσβαση των φτωχών στο εμβόλιο για τον νέο κορωνοϊό, όταν αυτό γίνει διαθέσιμο, ζήτησε ο Πάπας Φραγκίσκος, τονίζοντας ότι η πανδημία «έχει αποκαλύψει τα δεινά που βιώνουν οι φτωχοί και τις μεγάλες ανισότητες που κυριαρχούν στον κόσμο».

«Πόσο λυπηρό θα είναι αν η πρόσβαση στο εμβόλιο για τον Covid-19 γίνει ένα πρόνομιο των πλουσίων. Θα είναι στενάχωρο αν το εμβόλιο αποτελέσει ιδιοκτήσια εκείνου ή του άλλου έθνους και δεν καταστεί καθολικό κοινωνικό αγαθό», προσέθεσε ο Ποντίφικας στην εβδομαδιαία του ομιλία προς τους πιστούς.

«Από τη μία πλευρά, είναι απαραίτητο να βρεθεί η θεραπεία για τον μικρό αλλά τρομερό ιό, ο οποίος έχει γονατίσει ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε ακόμη ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Από την άλλη πλευρά, πρέπει να θεραπεύσουμε έναν τεράστιο ιό, αυτόν την κοινωνικής αδικίας, της ανισότητας στις ευκαιρίες, της περιθωριοποίησης και της απουσίας προστασίας των πιο αδύναμων», συμπλήρωσε ο Ποντίφικας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ