Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
x

ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗ Μ. ΕΒΔΟΜΑΔΑ - Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

H καθηγήτρια υπογράμμισε πως αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας αλλά δεν τις πετάμε καθώς θα πρέπει να υπάρχει προσωπική εκτίμηση του κινδύνου

Ύφεση εμφανίζει η πορεία του κορωνοιού στην Ελλάδα, επισήμανε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατα τη σημερινή ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: Γκάγκα: Φαίνεται να ελέγχεται η πανδημία - Λιγότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία

Όπως ανέφερε τα σημερινά κρούσματα είναι σημαντικά χαμηλότερα από ότι έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες εβδομάδες ενώ ο δείκτης RT είναι στο 0.85 περιγράφοντας την ύφεση πανδημικου κύματος.

«Θα πάμε στις εκκλησίες με μάσκες», τόνισε αναφερόμενη στο Πάσχα ενώ συνέστησε να γίνεται ένα self test πριν δούμε ευάλωτα άτομα της οικογένειας μας.

Ερωτηθείσα για τις μάσκες η κ. Παπαευαγγέλου υπογράμμισε πως αίρεται η υποχρεωτικότητα της μάσκας αλλά δεν πετάμε τις μάσκες καθώς θα πρέπει να υπάρχει προσωπική εκτίμηση του κινδύνου χωρίς να χρειαζόμαστε κάποιον να είναι από πάνω μας.

Πού είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας

Η ίδια σημείωσε πως θα οριστεί με σαφήνεια σε ποιες περιπτώσεις θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, αναφέροντας ως παραδείγματα τα ΜΜΕ, τα πλοία, τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο ιός δεν θα εξαφανιστεί

Ο ιός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί αλλά σε κάθε περίπτωση βλέπουμε σαφή ύφεση παγκοσμίως όσον αφορά την πανδημία έκανε λόγο από την πλευρά του ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Όπως εξήγησε ο κ. Μαγιορκίνης, βλέπουμε ότι μειώνονται οι διαγνώσεις κάτω από ένα εκατομμύριο, σε επίπεδα που έχουμε να δούμε από την έναρξη του κύματος της Όμικρον.
Παράλληλα, ανέφερε πως μειώθηκαν κατά 14% οι ασθενείς που πεθαίνουν, οι θάνατοι μειώνονται και φτάνουν σε επίπεδα έναρξης της πανδημίας.

Οι 40 από τις 47 χώρες δείχνουν βελτίωση όσον αφορά τη διασπορά.

Στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα συνολικά μειώθηκαν οι διαγνώσεις κατά 27%, ενώ μειωμένη είναι επίσης και η πίεση στο σύστημα υγείας. Σε κάθε περίπτωση δεν αναμένεται να εξαφανιστεί ο ιός επεσήμανε ο κ. Μαγιορκίνης τονίζοντας την σημασία του να εμβολιαστούμε.

Παράλληλα, απίθανο έκρινε ο καθηγητής να δούμε έξαρση του ιού μέσα στο καλοκαίρι δεδομένου ότι κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε τα προηγούμενα δύο καλοκαίρια.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ