Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022
x

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, «ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας για στρατηγική συνεργασία».

Συνάντηση με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη είχε την Πέμπτη 23 Ιουνίου ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και στην οποία συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Φωτιάδης

Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, «ήταν η διερεύνηση της δυνατότητας για στρατηγική συνεργασία μεταξύ υπουργείου Τουρισμού και δήμου Θέρμης, με στόχο την τουριστική ανάπτυξη της Ανατολικής Περιαστικής Θεσσαλονίκης».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ο δήμαρχος Θέρμης «εξήγησε στην υφυπουργό ότι ο δήμος σχεδιάζει να εκπονήσει ένα υπερτοπικό Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης και πρότεινε να υπάρξει συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και στον συντομότερο χρόνο».

Ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε ότι «η περιοχή διαθέτει σημαντικά μνημεία και ανασκαφικά ευρήματα όλων των περιόδων, ιστορικούς ναούς (Αγίου Ανδρέα Περιστεράς,  9ος αιώνας, Αγίου Αθανασίου,  19ος αιώνας, Λιβαδίου, Αγίου Νικολάου Θέρμης, Αγίου Γεωργίου Βασιλικών και άλλα), ιερές μονές (Πατριαρχική Μονή Αγίας Αναστασίας, Μονή  Οσίου Παϊσίου στη Σουρωτή). Διαθέτει επίσης, πλούσιο φυσικό περιβάλλον στην ορεινή Ζώνη του δήμου, καθώς και εκπαιδευτικές δομές και λειτουργίες (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Μονοπάτια, Πάρκο Βιοποικιλότητας κ.λπ.), ενώ έχει υποβληθεί φάκελος ενδιαφέροντος στο ΥΠΕΝ για τη δημιουργία ενός επισήμου δικτύου μονοπατιών».

Στα διοικητικά όρια του δήμου Θέρμης, όπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, υπάρχουν ακόμη τα Λουτρά Θέρμης, για την ανάπτυξη των οποίων έχει ήδη υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας με το δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς και πλήθος εκπαιδευτικών και ερευνητικών δομών (ΑΠΘ, Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, ΕΚΕΤΑ, ΝΟΗΣΙΣ, Ζώνη Καινοτομίας, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Αμερικανική Γεωργική Σχολή, Ίδρυμα Δασικών Ερευνών κ.ά). Σημείωσε, δε, ότι με τους περισσότερους από τους εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται Μνημόνια Συνεργασίας.

Υπάρχουν επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, «σημαντικές ξενοδοχειακές μονάδες καθώς και επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα της Γαστρονομίας. Παράλληλα, επισήμανε στην υφυπουργό, ότι ο δήμος Θέρμης αποτελεί συγκοινωνιακό κόμβο καθώς στα διοικητικά του όρια βρίσκεται το αεροδρόμιο «Μακεδονία», ενώ σχεδιάζεται και η επέκταση του Μετρό και η σύνδεσή του με το αεροδρόμιο»

Ο δήμαρχος Θέρμης τόνισε στην κ. Ζαχαράκη ότι πρόθεση του δήμου είναι να εκπονήσει ένα Στρατηγικό Σχέδιο Τουριστικής Ανάπτυξης με βασικούς άξονες τον συνεδριακό-εκπαιδευτικό τουρισμό, περιβαλλοντικό, ιαματικό, ευζωίας, γαστρονομίας, πολιτιστικό, θρησκευτικό κ.λπ.    

Η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη είπε, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, «ότι το υπουργείο θα στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί την πρωτοβουλία του δήμου και πρότεινε να υπάρξει συνεργασία για το θέμα αυτό με την γενική διευθύντρια Τουριστικής Πολιτικής Παναγιώτα Διονυσοπούλου».

Συμφωνήθηκε, επίσης, εντός του Ιουλίου να υπάρξει και δεύτερη συνάντηση της υφυπουργού με τον δήμαρχο Θέρμης για το συγκεκριμένο θέμα, αυτή τη φορά στον δήμο Θέρμης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ