Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
x

Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΠΑΧΕΛΑ: ΥΠΟΥΛΟΣ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ, ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΑ (VID)

Ο διευθυντής της Καθημερινής λόγω του Covid-19 βρέθηκε από τη μια στιγμή στην άλλη στη ΜΕΘ όταν τα συμπτώματα επιδεινώθηκαν.

Για την εμπειρία του από τη νόσο του κορωνοϊού μίλησε ο Αλέξης Παπαχελάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ

«Είναι πολύ ύπουλος ιός, τον υποτίμησα γιατί ήμουν καλά στην αρχή» περιέγραψε ο γνωστός δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή.

Παρόλα, αυτά, μετά τα πρώτα συμπτώματα, βήχα, πυρετό, «κάτι σαν βαριά γρίπη», ο ιός αποκάλυψε το πρόσωπό του και είναι «κάτι πάρα πολύ σοβαρό, πολύ βαρύ» και «αφορά όλους».

Ο ίδιος περιέγραψε την εντύπωση που είχε στην αρχή, ότι ο κορωνοϊός αφορούσε ηλικιωμένους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και μετά «ξαφνικά βρέθηκα στην εντατική».

Παραδέχτηκε δε πως στην αρχή, όπως πολλοί, «δεν το είχα πάρει πολύ σοβαρά το θέμα. Η Ιταλία με τρόμαξε».

Μιλώντας για την εμπειρία του στο νοσοκομείο, ο κ. Παπαχελάς ανέφερε ότι του έκανε εντύπωση ότι ακόμα και οι γιατροί μαθαίνουν κάθε μέρα κάτι καινούργιο, δοκιμάζοντας κάθε μέρα κάτι διαφορετικό.

Τόνισε επίσης τον τρομερά σημαντικό ρόλο που παίζει η ψυχολογία, αλλά και η επικοινωνία και τα μηνύματα στήριξης μέσα στο νοσοκομείο. Ιδιαίτερα όμως στάθηκε «στους ανθρώπους πίσω από τις μάσκες», τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα της υγείας χρειάζονται στήριξη από όλους εμάς και την πολιτεία, να αποκτήσουν τον εξοπλισμό που χρειάζονται γιατί η μάχη θα συνεχιστεί, τόνισε.

Ο Αλέξης Παπαχελάς είπε πως είναι πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως μια τέτοια έλειψη ηγεσίας στον πλανήτη, και φάνηκε ότι ο καθένας έβαλε πάνω από όλα το προσωπικό του συμφέρον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ