Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Ο Δρ Ευάγγελος Μπεκιάρης εκλέχθηκε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές.

Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού που εκπροσωπεί τα Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές, ECTRI (European Conference of Transport Research Institutes, https://www.ectri.org/) εκλέχθηκε ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, με 18 ψήφους έναντι 9 του Γάλλου ομολόγου.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός ECTRI συμπεριλαμβάνει 28 Ινστιτούτα Έρευνας στις Μεταφορές από 21 κράτη-μέλη της ΕΕ και μόλις γιόρτασε τα 15 έτη λειτουργίας του.

Η εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη στην προεδρία του αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της υψηλής αριστείας, του επαγγελματισμού και της τεχνογνωσίας αλλά και της αναγνωρισιμότητας του έργου του ΙΜΕΤ (Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.Ταυτόχρονα, η εκλογή του Δρ. Μπεκιάρη αναμένεται να βοηθήσει στην ακόμη πιο ευρεία συμμετοχή του ερευνητικού ιστού της χώρας σε ερευνητικές πρωτοβουλίες της ΕΕ και στην προβολή των ελληνικών θέσεων κι επιτευγμάτων στην Έρευνα για τις Μεταφορές, ειδικότερα μάλιστα εν όψει του επερχόμενου νέου Ευρωπαϊκού Πλαισίου Έρευνας 2021-2027 (Horizon Europe-HE).

Το ΙΜΕΤ είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα και από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα κεντρικά γραφεία του βρίσκονται στη Θέρμη Θεσσαλονίκης ενώ λειτουργεί παραρτήματα στην Αθήνα, τον Πειραιά, τη Ρόδο κ.ά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ