Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022
x

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Τη θέση του πρύτανη διεκδικούν δύο καθηγητές, ενώ για τις τέσσερις θέσεις των αντιπρυτάνεων υπάρχουν εννέα υποψηφιότητες.

Άνοιξαν οι κάλπες των εκλογών για την ανάδειξη των νέων πρυτανικών αρχών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Υποψήφιοι για τη θέση του πρύτανη είναι ο καθηγητής και νυν κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θόδωρος Θεοδουλίδης και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής, Γιώργος Μαρνέλλος.

Για τις τέσσερις θέσεις των αντιπρυτάνεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχουν εννέα υποψηφιότητες και είναι οι παρακάτω: η καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Άννα Σπύρτου, η καθηγήτρια της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Σοφία Ηλιάδου- Τάχου, ο καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Γιώργος Ιορδανίδης, ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, Γιάννης Ζιώγας, ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών Φλώρινας, Σταμάτης Γαργαλιάνος, η καθηγήτρια της Οικονομικής Σχολής Κοζάνης, Γεωργία Χαριτούδη, η καθηγήτρια της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Παρασκευή Μητλιάγκα, ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Κοζάνης, Στέργιος Μαρόπουλος και ο καθηγητής της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, Νικόλαος Σαριαννίδης.

Η ψηφοφορία διεξάγεται σε δύο κάλπες, όπου το εκλεκτορικό σώμα, αποτελούμενο από μέλη ΔΕΠ, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος, ψηφίζει ταυτόχρονα για τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, καθηγητή Ανδρέα Πετράκη, το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από 170 μέλη ΔΕΠ και 203 μέλη ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ και διοικητικούς υπαλλήλους του ιδρύματος. Οι δύο κάλπες βρίσκονται στο αμφιθέατρο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Κοζάνη, ενώ για το εκλεκτορικό σώμα, που προέρχεται από τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καστοριάς, Φλώρινας και Γρεβενών, η εφορευτική επιτροπή έχει μεριμνήσει, ώστε η μετακίνησή τους να γίνει με λεωφορεία.

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει έως τις 6 το απόγευμα. Η θητεία των νέων πρυτανικών αρχών ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 και ολοκληρώνεται την 31η Αυγούστου 2022.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ