Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
x

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΘΕΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκτίμησε σε ανάρτησή του πως μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Στην μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Λεύκη στη Θάσο που καίει από το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, εκτιμώντας σε ανάρτησή του πως μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση.

Σε ύφεση η φωτιά στη Θάσο - Σε περίπου 1.310 περιορίστηκε η καμένη έκταση

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, πως «Βρέθηκα σήμερα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη. Διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου, και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση και σε δυσπρόσιτες περιοχές, εκτιμώ όμως πως, με την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, των Εναέριων Μέσων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών δασοπυρόσβεσης μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο", έγραψε σχετικά, επισυνάπτοντας φωτογραφίες από την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή της φωτιάς.