Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020
x

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ (ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ) Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι αναμένει για το ζήτημα της προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας για τις τελικές αποφάσεις.

Θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης έχει γίνει η τουρκική προκλητικότητα που έχει φέρει στο προσκήνιο θέμα αύξησης της στρατιωτικής θητείας με δεδομένο την έλλειψη προσωπικού στις ένοπλες δυνάμεις.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες επιχειρώντας να κλείσει το θέμα, όπως και την υποχρεωτική στράτευση στα 18.

«Επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε» εξήγησε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επειδή μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις, εντατικοποιούμε αυτή τη δουλειά. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχετικά με τις κινήσεις της χώρας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία. Τόνισε πάντως πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».

Σχετικά με την αντίδραση της Ελλάδας αν η Τουρκία ακολουθήσει τα όσα συμφώνησε με την Λιβύη είπε: «Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ανησυχία απάντησε: «Αν δεν υπήρχε ανησυχία, θα υπήρχε αμεριμνησία, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να τρέξουμε με σχεδιασμό και έξυπνες λύσεις, για να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο. Τα οπλικά συστήματα παλιώνουν, γεμίζουν φθορές, οι φθορές τα αχρηστεύουν. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνονται με έξυπνο τρόπο, με σεβασμό στον φορολογούμενο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ