Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ: ΔΩΡΕΑ 300 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ

Μετά τον Πινό του οίκου Gucci, ο Μπερνάρ Αρνό, βασικός μέτοχος του ομίλου LVMH Ηennessy Louis Vuitton ανακοίνωσε δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ.

Οι μεγιστάνες των οίκων πολυτελών αγαθών στη Γαλλία έχουν δεσμευθεί μέχρι στιγμής να προσφέρουν 300 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, απαντώντας στη σχετική έκκληση του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, μεταδίδει το Bloomberg.

Την αρχή έκανε ο Φρανσουά Ενρί Πινό του Kering (Gucci) ανακοινώνοντας μία δωρεά 100 εκατ. ευρώ.  Ο μεγάλος ανταγωνιστής του, η οικογένεια Αρνό, που ελέγχει τον όμιλο πολυτελών αγαθών LVMH απάντησε λίγο αργότερα ανακοινώνοντας δωρεά ύψους 200 εκατ. ευρώ, καθώς και προσφορά πόρων που έχουν να κάνουν με την αρχιτεκτονική και τον σχεδιασμό κτηρίων.

Ο Μπερνάρ Αρνό, βασικός μέτοχος του ομίλου LVMH Ηennessy Louis Vuitton και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με περιουσία 90,4 δισ. δολαρίων, τόνισε στην ανακοίνωσή του πως η Notre Dame είναι ένα βασικό κομμάτι της ιστορίας της Γαλλίας.  

Έκτακτη βοήθεια ύψους 10 εκατ. ευρώ θα αποδεσμεύσουν άμεσα και οι τοπικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν πως όσοι πολίτες θέλουν να πραγματοποιήσουν δωρεές μπορούν να το κάνουν μέσω του μη κερδοσκοπικού οργανισμού, Fondation du Patrimoine.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ