Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021
x

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 7 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ

Οι παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν για δύο εβδομάδες στα ξενοδοχεία της Δυτικής Όχθης να υποδέχονται ξένους τουρίστες

Οι παλαιστινιακές αρχές επιβεβαίωσαν σήμερα επτά κρούσματα του κορωνοϊού στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, τα πρώτα που καταγράφονται σε παλαιστινιακά εδάφη.

Νωρίτερα σήμερα οι παλαιστινιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν για δύο εβδομάδες στα ξενοδοχεία της Δυτικής Όχθης να υποδέχονται ξένους τουρίστες, ενώ εκκλησιαστικός αξιωματούχος τόνισε πως η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ θα κλείσει για "προληπτικούς λόγους", έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων του Covid-19.

"Οι επτά Παλαιστίνιοι βρίσκονται σε καραντίνα", δήλωσε η Παλαιστίνια υπουργός Υγείας Μάι αλ Κάιλα. Πρόσθεσε ότι αποφασίστηκε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στους τομείς της Βηθλεέμ και της Ιεριχούς.

Στον τομέα της Βηθλεέμ, στο νότο της Δυτικής Όχθης, εντοπίστηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

"Οι άνθρωποι που μολύνθηκαν επισκέφθηκαν τη Βασιλική", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ιερέας Ασμπέντ Μπαλιάν, της Αρμενικής Εκκλησίας, μια από τις τρεις που διαχειρίζονται τη Βασιλική.

Σχολεία και πανεπιστήμια στην Βηθλεέμ θα κλείσουν για 14 μέρες. Επίσης κλειστά θα παραμείνουν για δύο εβδομάδες τεμένη και εκκλησίες, ανάμεσά τους και η Βασιλική της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ. Ο "Μαραθώνιος της Παλαιστίνης" που έχει προγραμματιστεί για τις 27 Μαρτίου αναβλήθηκε.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα ένα νέο κρούσμα του Covid-19, ανεβάζοντας σε 16 το συνολικό αριθμό κρουσμάτων.




A+
A-







ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ