Τρίτη 24 Μαΐου 2022
x

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ CHRISTIAN LöFFLER ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η συναυλία που έδωσε ο Γερμανός συνθέτης στο reworks 2021 θα μεταδοθεί σε πρώτη προβολή στο κανάλι του reworks στο Youtube

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεσήκωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης με τη συναυλία που έδωσε στο Κυβερνείο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής, reworks.

Αυτή τη συναυλία του Γερμανού παραγωγού και συνθέτη, Christian Löffler, ο οποίος αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες στο χώρο της electronica, μπορεί να απολαύσει το κοινό από τις οθόνες του, το Σάββατο 29 Ιανουαρίου στις 21.00.

Ο Löffler πρωτοπορεί συνεχώς τα τελευταία χρόνια, με την δημιουργικότητά του να ξετυλίγεται περίτεχνα μέσα από πολλαπλά μονοπάτια και εκφάνσεις της ηλεκτρονικής μουσικής. Η χαρακτηριστική μουσική του γεμάτη συναίσθημα και χρώματα γεμίζει τον ακροατή, ενώ πλέον είναι ένα σημείο αναφοράς μόνος του.

Στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου θα προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα το σετ που ο Christian Löffler ετοίμασε ειδικά για το reworks και την Ελλάδα παρουσιάζοντάς το τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι θαυμαστές του μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία από το επίσημο κανάλι του reworks στο Youtube.

Με τα άλμπουμ του Mare, A Forest και Graal ο Löffler είχε ήδη την δική του θέση στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη, γράφοντας πανέμορφα μείγματα ηλεκτρονικής μουσικής, ambient και techno, τα οποία αγαπήθηκαν και του έδωσαν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση.

Το 2021 η Deutsche Grammophon του ανέθεσε να δουλέψει σε συνθέσεις των Μπαχ, Μπετόβεν και Σοπέν, δημιουργώντας ένα υπέροχο άλμπουμ, μια συνομιλία ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον.

Το άλμπουμ Parallels: Shellac Reworks απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής μουσικής και την έκφραση της δημιουργικότητας γενικότερα μέσα από τις σύγχρονες τέχνες και την πολύτιμη κληρονομιά του παρελθόντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ