Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020
x

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΡΑΠΟΝΑ

Πρώτη φορά που η οργάνωση της Θεσσαλονίκης δεν εκπροσωπείται στο κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη δυσαρέσκεια από τους βορειοελλαδίτες.

Με την εκλογή της νέας Πολιτικής Γραμματείας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής οι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Το νέο όργανο περιλαμβάνει 21 μέλη (από 29 που ήταν), συν τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα και τον γραμματέα Πάνο Σκουρλέτη. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που η οργάνωση της Θεσσαλονίκης, δεν εκπροσωπείται στο κορυφαίο καθοδηγητικό όργανο του κόμματος. "Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει κανείς εκπρόσωπος στην Π.Γ. από την Θεσσαλονίκη", δήλωσε στη Voria.gr μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το μεσημέρι της Κυριακής διέρρευσε η πρόταση του κ. Σκουρλέτη για τους 21, στην οποία δεν υπήρχε κανείς από τη Θεσσαλονίκη, οι Θεσσαλονικείς μέλη της Κ.Ε. διαμαρτυρήθηκαν προς τον γραμματέα του κόμματος, εξηγώντας του ότι θα πρέπει να εκπροσωπηθεί στο νέο όργανο και η δεύτερη μεγαλύτερη οργάνωση στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι διαμαρτυρίες δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς ο κ. Σκουρλέτης τους εξήγησε ότι η πρόταση είχε κλείσει ήδη από το βράδυ του Σαββάτου και πως είχε προηγηθεί ευρεία εσωκομματική διαβούλευση ώστε να είναι κοινής αποδοχής. Ανέφερε επίσης ότι "η Π.Γ. δεν είναι περιφερειακό όργανο ώστε να συγκροτείται με κριτήρια γεωγραφικής κατανομής".

Έτσι, εκτός από τους 21 τους οποίους πρότεινε ο κ. Σκουρλέτης, κανείς άλλος δεν έθεσε υποψηφιότητα καθώς δεν θα είχε καμία τύχη, αφού όλα είχαν προσυμφωνηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη Π.Γ. συμμετείχε από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Δημητριάδης ο οποίος είχε πρόθεση να θέσει ξανά υποψηφιότητα, έχοντας τη στήριξη του συνόλου της τοπικής οργάνωσης. Σκέψεις για υποψηφιότητα, εφόσον η διαδικασία ήταν ανοιχτή, υπήρχαν και από την Ιφιγένεια Καμτσίδου, πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη" Ρία Καλφακάκου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ