Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΝΕΚΡΟΣ ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΠΤΕΡΑΡΧΟΣ ΕΝ ΩΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ

Ο υποπτέραρχος της Ρωσίας φαίνεται πως έχασε τη ζωή του εν ώρα πτήσης πάνω από την Ουκρανία, όπως αναφέρει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ένας 63χρονος υποπτέραρχος εν αποστρατεία των αεροδιαστημικών δυνάμεων της Ρωσίας έχασε τη ζωή του στους αιθέρες πάνω από την Ουκρανία, σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία του BBC.

Ο υποπτέραρχος της Ρωσίας φαίνεται πως έχασε τη ζωή του εν ώρα πτήσης πάνω από την Ουκρανία, όπως αναφέρει το BBC επικαλείται πληροφορίες από τρεις πρώην υφισταμένους του Μποτάσεφ, οι οποίοι διατηρούσαν μαζί του επαφές μετά την αποστρατεία του.

«Αντίο διοικητά… Είναι λίγοι οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη που έζησαν όπως εσύ στους αιθέρες. Οι ουρανοί παίρνουν τους καλύτερους, σήμερα πήραν εσένα», ένα τέτοιο μήνυμα εμφανίσθηκε στο κανάλι Fighterbomber του Telegram. Σύμφωνα με έναν από τους υφισταμένους του, ο Μποτάσεφ ήταν σε αποστολή με ένα αεροσκάφος Su-25.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, το γενικό επιτελείο των Ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι στην περιοχή του Λουγκάνσκ καταρρίφθηκε ρωσικό μαχητικό τύπου Su-25. O πιλότος δεν πρόφθασε να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτόξευσης του καθίσματος, ανέφερε η ανακοίνωση. Στα ρωσικά κανάλια του Telegram, μετά από λίγο εμφανίσθηκαν μηνύματα που έγραφαν ότι πιλότος του αεροσκάφους ήταν ο στρατηγός Μποτάσεφ.

«Στίνγκερ κατά την έξοδο για επίθεση, έκρηξη στον αέρα και … Τέλος» έγραψε κάποιος που συμμετείχε στην συζήτηση σ’ ένα από τα κανάλια του Telegram, αποκαλύπτοντας το όνομα του πιλότου. Ο διαχειριστής του καναλιού διέγραψε το σχόλιο, αλλά οι υπόλοιποι που συμμετείχαν συνέχιζαν να σχολιάζουν γράφοντας τα αρχικά του ονόματος Κ.Χ.Μπ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τον θάνατο του Μποτάσεφ.

Πριν από τη συνταξιοδότησή του, ο Μποτάσεφ διοικούσε μια Σμηναρχία της Φρουράς στην πόλη Βορόνεζ. Η καριέρα του τερματίστηκε μετά τις καταγγελίες σε βάρος του, σύμφωνα με τις οποίες θεωρήθηκε υπεύθυνος για τη συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους Su-27 κοντά στο Πετροζαβόντσκ τον Ιούνιο του 2012. Ο Μποτάσεφ εν συνεχεία καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση με αναστολή, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ρουβλίων.

Μετά τη συνταξιοδότησή του, διετέλεσε αντιπρόεδρος της DOSAAF (οργάνωση εθελοντών που συνδράμουν των στρατό, την αεροπορία και τον στόλο) της Αγίας Πετρούπολης και της περιοχής του Λένινγκραντ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ