Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΟΤΘ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Δύση αγκάλιασε την Ανατολή στην πιο χαρούμενη Πρωτοχρονιά, σχολιάζει ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Την πιο «Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά» έζησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το κοινό της Θεσσαλονίκης, με την πολυμελή ομάδα Κινέζων καλλιτεχνών και με διοργανωτή τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε ανακοίνωσή του, το χρώμα που κυριάρχησε σε όλη τη βραδιά στο κατάμεστο Βασιλικό Θέατρο ήταν το κόκκινο. Σύμφωνα με την παράδοση την Πρωτοχρονιά, οι Κινέζοι φορούν καινούργια ρούχα για να συμβολίσουν το νέο ξεκίνημα και τις ελπίδες του καινούργιου χρόνου. Το τυχερό τους χρώμα είναι το κόκκινο, που φανερώνει την αισιοδοξία αλλά και την εορταστική διάθεση.

Σύμφωνα με τον ΟΤΘ, κατά τις εορτές πραγματοποιούνται χοροί από δράκους και λιοντάρια, οι οποίοι πιστεύεται πως είναι ένας τρόπος προσευχής για καλή τύχη και απομάκρυνσης των κακών πνευμάτων. Βασισμένο το θέαμα σ' αυτή την παράδοση, τονίζει ο Οργανισμός, άφησε στους Θεσσαλονικείς τις καλύτερες εντυπώσεις σε μία μοναδική εμπειρία πολιτιστικής αλληλεπίδρασης.

Το Chongqing Liangjiang Art Troupe είναι ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα της Κίνας με ακροβάτες, ζογκλέρ, μπαλέτο και μέλη της όπερας του Πεκίνου οι οποίοι ταξίδεψαν τους θεατές στα βάθη της Ασίας μέσα από ένα καταιγισμό χρωμάτων.

Η «Χαρούμενη Κινέζικη Πρωτοχρονιά» πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Πεκίνου και της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, εκπρόσωποι των οποίων, σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, «συνεχάρησαν τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία που στόχο έχει τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών σε κάθε επίπεδο».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ