Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΟΣΕΘ: ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΡΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Μέχρι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα εξομαλυνθεί, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας

Αλλαγές στα δρομολόγια αλλά και χρόνο εξομάλυνσης της λειτουργίας του έφεραν στον ΟΑΣΘ τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωση του κορωνοϊου, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕΘ, Γιάννη Τόσκα.

«Τις ώρες της αιχμής δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ούτε θα μειωθούν τα λεωφορεία», τόνισε ο κ. Τόσκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό North 98. «Σκοπός μας είναι να εξυπηρετούνται όσο γίνεται καλύτερα και με όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, οι άνθρωποι που συνεχίζουν να πηγαίνουν στην εργασία τους. Από νωρίς το πρωί έως τις 10.00 και από τις 15.00 έως τις 18.00 θα κυκλοφορούν τα 220 λεωφορεία του ΟΑΣΘ και τα περίπου 30 λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Ενώ από τις 10.00 έως τις 15.00 και από τις 18.00 έως τις 24.00 θα υπάρξει μείωση της συχνότητας των δρομολογίων», είπε.

Ο κ. Τόσκας επεσήμανε ότι «μετά από επισκέψεις μου σε τερματικούς χώρους διαπίστωσα ότι οι πολίτες έχουν περιορίσει πολύ τις μετακινήσεις τους. Μέσα στα λεωφορεία, όπου μπορούν να επιβιβαστούν έως και δέκα άτομα, έχοντας μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλον, όπως είδα, δεν ήταν περισσότεροι από πέντε επιβάτες».

Όσον αφορά το δρομολόγιο της γραμμής του αεροδρομίου Μακεδονία, λόγω του μεγάλου περιορισμού των αφίξεων-αναχωρήσεων πτήσεων και τον δραστικό περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών, θα εκτελούνται τα δρομολόγια με ώρες αναχώρησης από ΚΤΕΛ Μακεδονία 22:30 και 23:30 και αντίστοιχα από το Αεροδρόμιο Μακεδονία 23:40 και 00:40.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας του ΟΑΣΘ με τα ΚΤΕΛ. Όπως τόνισε «η συγκεκριμένη συμφωνία θα αυξήσει τα δρομολόγια των λεωφορείων τα οποία αυτήν την στιγμή είναι άδεια, λόγω κορωνοϊου». Πρόσθεσε επίσης ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η κατάσταση στα δρομολόγια του ΟΑΣΘ θα εξομαλυνθεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ