Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΟΡΓΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΥΡΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΕΥΖΩΝΩΝ

«Το "Επιτελικό κράτος" αποδεικνύεται γι' ακόμη μια φορά επικίνδυνο για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας», αναφέρει η Κατερίνα Νοτοπούλου.

Για επιδεικτική αδιαφορία της «ανέμελης» όπως αναφέρει κυβέρνησης Μητσοτάκη κάνει λόγο η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου μετά τις νέες εικόνες από ουρές χιλιομέτρων στον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Όπως διαβάσατε χθες στην Voria.gr, Βαλκάνιοι τουρίστες που προσεγγίζουν οδικώς τη χώρα μας ανέμεναν με τα οχήματά τους για πολλές ώρες μέχρι να εισέλθουν στη χώρα μας κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

«Η δυνατότητα ασφαλούς και ομαλής προσέλευσης των ταξιδιωτών από τις χερσαίες πύλες της Ελλάδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μην δυσφημίζεται η χώρα στο εξωτερικό. Το «Επιτελικό κράτος» αποδεικνύεται γι' ακόμη μια φορά επικίνδυνο για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωση της Κατερίνας Νοτοπούλου:

Ουρές χιλιομέτρων στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας και πολύωρη ταλαιπωρία  εξακολουθούν να είναι οι πρώτες εικόνες για όσους επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Παρά τις διαρκείς εκκλήσεις μας εδώ και μήνες, τόσο δικές μας, όσο και των τοπικών φορέων και ξενοδόχων να ενισχυθούν με προσωπικό τα τελωνεία προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες απαιτήσεις της περιόδου, η «ανέμελη» κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αδιαφορεί επιδεικτικά.

Εδώ και έναν χρόνο έχουμε καλέσει την κυβέρνηση να συγκροτήσει ένα συνεκτικό σχέδιο σχετικά με τον έλεγχο εισόδου των ταξιδιωτών μέσω των χερσαίων συνόρων μας, οι εικόνες όμως τόσο από τον Προμαχώνα όσο και από τους Ευζώνους μαρτυρούν την αδιαφορία της κυβέρνησης για τον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας.

Δεν αρκεί η υπερ προσπάθεια των εργαζομένων στις πύλες εισόδου.

Απαιτείται έστω και τώρα, σχέδιο, εκτεταμένοι αξιόπιστοι έλεγχοι, αναβάθμιση των υποδομών και επιχειρησιακή ετοιμότητα στις πύλες εισόδου.

Η δυνατότητα ασφαλούς και ομαλής προσέλευσης των ταξιδιωτών από τις χερσαίες πύλες της Ελλάδας είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μην δυσφημίζεται η χώρα στο εξωτερικό.

Το «Επιτελικό κράτος» αποδεικνύεται γι' ακόμη μια φορά επικίνδυνο για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ