Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ:ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΕΛΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΛΟΓΩ COVID-19

Μόλις λήξουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι επιχειρήσεις θα κληθούν από τον δήμο Ωραιοκάστρου να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Ομοφώνως αποδεκτή έκανε το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου την πρόταση του δημάρχου Παντελή Τσακίρη για απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής τελών για όλες τις επιχειρήσεις που έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους εξαιτίας των έκτακτων μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ για την αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

«Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία στεκόμαστε εμπράκτως στο πλευρό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Θεσπίζουμε έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για όσες επιχειρήσεις δέχονται πλήγμα εξαιτίας της πανδημικής κρίσης, διακόπτοντας υποχρεωτικά τη λειτουργίας τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορονοϊού που έχουν θεσπιστεί. Όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε και πραγματικά θα τα καταφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης, οι επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για όλο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν σε ισχύ οι περιορισμοί.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για απαλλαγές τελών, η οποία ελήφθη χτες βράδυ σε συνεδρίαση του οργάνου που πραγματοποιήθηκε διά περιφοράς, θα έχει αναδρομική ισχύ από την ημερομηνία έκδοσης των αντίστοιχων Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για κάθε κατηγορία επιχείρησης.

Μόλις λήξουν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, οι επιχειρήσεις θα κληθούν από τον δήμο Ωραιοκάστρου να προσκομίσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά που θα πιστοποιούν το ακριβές χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα έχουν υποχρεωθεί να διακόψουν τη λειτουργία τους, ώστε τα ποσά τα οποία θα αντιστοιχούν στην περίοδο της απαλλαγής να συμψηφιστούν με μελλοντική χρέωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ