Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020
x

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ - ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ 2021

Υπογράφηκε σήμερα η σύμβαση για την αποκατάσταση του κτηρίου μεταξύ του δημάρχου Ωραιοκάστρου και του εκπροσώπου της εταιρείας που ανέλαβε το έργο.

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται το έργο της αποκατάστασης και επαναλειτουργίας του Πέτρινου Σχολείου, του παλαιού λιθόκτιστου κτηρίου όπου στεγαζόταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, μετά από σχετικές ενέργειες του δήμου Ωραιοκάστρου.

Ειδικότερα, υπογράφηκε σήμερα στο δημαρχείο η σύμβαση για την αποκατάσταση του κτηρίου μεταξύ του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, και του εκπροσώπου της εταιρείας "Εργογνώση Ε.Ε. Χρήστος Γεωργιάδης & ΣΙΑ Ε.Ε.", Χρήστου Γεωργιάδη, που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

«Με μεθοδική δουλειά και συντονισμένες ενέργειες πετύχαμε να δώσουμε λύση στα προβλήματα που επί χρόνια καθυστερούσαν την αποκατάσταση και επαναλειτουργία του Πέτρινου Σχολείου. Υπογράψαμε τη σύμβαση για να ξεκινήσει το έργο και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες. Αρχές του 2021 το Πέτρινο Σχολείο αναμένεται να είναι έτοιμο για να επαναλειτουργήσει και να υποδεχθεί τους μικρούς μαθητές», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

Το έργο μεταξύ άλλων εργασιών περιλαμβάνει ενδεικτικά στατική ενίσχυση του λιθόκτιστου κτηρίου, εργασίες θερμομόνωσης, αλλαγή κουφωμάτων, τοποθετήσεις πλακιδίων, μαρμάρων, ελαιοχρωματισμούς κ.ά. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους έξι μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ