Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ ΝΔΦΚ: ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΙΚΗΣΑΝ - ΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Η σημερινή νίκη απέναντι στην ανομία είναι νίκη όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ ΝΔΦΚ.

Hμέρα γιορτής για τα ελληνικά πανεπιστήμια και δικαίωσης χαρακτηρίζουν η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε κοινή τους ανακοίνωση τη σημερινή ημέρα που ψηφίζεται η κατάργηση του ασύλου.

Όπως αναφέρουν, «η κατάργηση έρχεται να ικανοποιήσει όχι απλά την πάγια θέση μας, όχι μόνο το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά κυρίως έρχεται να υπηρετήσει τη διάταξη του άρθρου 16 του Συντάγματος για την υποχρέωση του κράτους να προστατεύει και να προάγει την ακαδημαϊκή ελευθερία».

«Είμαστε περήφανοι για το γεγονός ότι πρωτοστατήσαμε, εντός και εκτός πανεπιστημίων, στην προσπάθεια να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν στις σχολές μας να ξαναγίνουν χώροι μάθησης, γνώσης και ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας όλων των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας. Όπως ακριβώς πετύχαμε αποκλειστικά με δημοκρατικά μέσα την κατάργηση του ασύλου ανομίας, έτσι θα διεκδικήσουμε και θα πετύχουμε την εφαρμογή του μέτρου στην πράξη: Με θέσεις, με προτάσεις, με επιχειρήματα», τονίζουν ακόμα σε ανακοίνωσή τους ΟΝΝΕΔ και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Σε αυτή μας τη θέση βρήκαμε συμπαραστάτες τους περισσότερους φοιτητές, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία με την ψήφο τους γύρισαν την πλάτη στις οπισθοδρομικές αντιλήψεις των παραβατικών μειοψηφιών και των συνομιλητών τους. Η σημερινή νίκη απέναντι στην ανομία είναι νίκη όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας και ανήκει σε όσους με κίνδυνο της ζωής και της σωματικής τους ακεραιότητας υπερασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία. Από σήμερα τα πανεπιστήμια γυρίζουν σελίδα και από καταφύγιο εγκληματιών ξαναγίνονται κομμάτι της κοινωνίας και κοιτάζουν με θάρρος το μέλλον. Ένα μέλλον ελευθερίας, προόδου, κανονικότητας, αξιοσύνης και ασφάλειας, χωρίς να παρεμποδίζεται η πολυφωνία και η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, που αποτελούν ύψιστα αγαθά και αδιαπραγμάτευτα κεκτημένα για κάθε πολίτη. Είναι το μέλλον που υποσχεθήκαμε στους Έλληνες πολίτες, το μέλλον που μας χωράει όλους, το μέλλον που η νέα Κυβέρνηση θα φέρει στη χώρα», σημείωσε τέλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ