Σάββατο 17 Απριλίου 2021
x

ΟΜΠΑΜΑ: ΜΟΛΙΣ Ο ΦΑΟΥΤΣΙ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΟΚ, ΘΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, 12:27

«Αν μου λέει λοιπόν ο Φάουτσι ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές, τότε θα το κάνω χωρίς δισταγμό», ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Τετάρτη ότι θα κάνει ευχαρίστως και δημόσια το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εάν οι ανώτεροι αξιωματούχοι υγείας το θεωρούν ασφαλές.

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι είχε πλήρη εμπιστοσύνη στον Άντονι Φάουτσι, τον κορυφαίο εμπειρογνώμονα για τις μολυσματικές ασθένειες της χώρας, εφόσον υποστηρίξει τα τελευταία εμβόλια ως ασφαλή και αποτελεσματικά. Οι παρατηρήσεις του Ομπάμα, που έγιναν στο "The Joe Madison Show" του SiriusXM , έρχονται καθώς τα υποψήφια εμβόλια των φαρμακευτικών εταιρειών έχουν αρχίσει να δείχνουν πολλά υποσχόμενα σημάδια αποτελεσματικότητας.

«Εμπιστεύομαι πλήρως τον Άντονι Φάουτσι, τον οποίο γνωρίζω και έχω συνεργαστεί», είπε ο Ομπάμα. «Αν μου λέει λοιπόν ότι αυτό το εμβόλιο είναι ασφαλές, τότε θα το κάνω χωρίς δισταγμό», πρόσθεσε.

Συνέχισε ο Ομπάμα: «Σας υπόσχομαι ότι όταν ξεκινήσει να γίνεται το εμβόλιο και για άτομα που διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο, θα το πάρω. Ίσως καταλήξω να το κάνω δημόσια στην τηλεόραση ή να το γυρίσω σε βίντεο, έτσι ώστε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι εμπιστεύομαι αυτήν την επιστήμη».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ