Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ ΣΤΗ SUPER LEAGUE

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στρέφεται κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, καταγγέλλοντας τις δυο ομάδες στη Super League μετά την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στρέφεται άμεσα κατά του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης, καταγγέλοντας τις δύο ομάδες στο διοικητικό συμβούλιο της Super League μετά την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια.

Οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, Ιωάννης Χατζησαβάογλου και Δημήτρης Καρπετόπουλος, ανέφεραν πως θα προχωρήσουν άμεσα σε καταγγελία κατά των ασπρόμαυρων και των ακριτών, για την προσφυγή τους στο διοικητικό Εφετείο κατά του κύρους της ΕΕΑ και της εισήγησής τους για υποβιβασμό των δύο ομάδων.

Σε αυτή την περίπτωση, βάσει του άρθρου 35 του ΚΑΠ προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα μέχρι να αποσύρουν οι δυο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Οι Πειραιώτες φέρονται να μην προτίθενται να κάνουν πίσω και ετοιμάζουν μια σειρά από ενέργειες από εδώ και πέρα.

Το εν λόγω άρθρο του ΚΑΠ απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί. Θα έχει ενδιαφέρον η υπόθεση και το τι στάση θα κρατήσει το ΔΣ της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ προσφεύγοντας στο διοικητικό εφετείο, έχει κινηθεί τόσο για τη νομιμότητα της σύνθεσης της ΕΕΑ, αλλά και και κατά του κύρους του πορίσματος.

Το άρθρο 35, λοιπόν, που αφορά στην επίλυση αθλητικών διαφορών, αναφέρει: «ε) Εφ’ όσον προσφεύγει Ένωση-μέλος της Ε.Π.Ο., με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο., της επιβάλλεται χρηματική ποινή από πέντε (5.000,00) έως δέκα (10.000,00) χιλιάδες Ευρώ και ποινή προειδοποίησης αφαίρεσης της άδειας διεξαγωγής πρωταθλημάτων και εάν παρά την προειδοποίηση τριάντα (30) ημέρες μετά επιμένει στο ένδικο βοήθημα, τότε πάλι με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Ο, της αφαιρείται η άδεια διεξαγωγής πρωταθλημάτων ενώ δεν αποκλείεται η επιβολή περαιτέρω κυρώσεων που προβλέπονται στο Καταστατικό της Ε.Π.Ο.».

Πηγή: Sport24.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ