Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΟΗΕ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ: ΣΕ ΟΚΤΩ ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ 300.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ

2.300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, κατέφυγαν τις τελευταίες μέρες στο Ιράκ εξαιτίας των συγκρούσεων στην Β/Α Συρία.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν σήμερα, ότι τουλάχιστον 2.300 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες και παιδιά, διέφυγαν από τις συγκρούσεις στη βορειοανατολική Συρία για να καταφύγουν στο Ιράκ τις τελευταίες ημέρες.

«Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες (...) υποδέχθηκε εκατοντάδες πρόσφυγες οι οποίοι διέσχισαν τα σύνορα ανάμεσα στη βορειοανατολική Συρία και στο Ιράκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας του ΟΗΕ Αντρέι Μάετσιτς, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Διευκρίνισε πως «περισσότεροι από 1.600 Σύροι πρόσφυγες οδηγήθηκαν από τα σύνορα στον καταυλισμό προσφύγων Μπαρνταράς», περίπου 150 χλμ. ανατολικά της Συρίας, και προσέθεσε πως άλλη μια ομάδα 734 ανθρώπων διέσχισε τα σύνορα στη διάρκεια της νύχτας.

Ο ΟΗΕ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτιμά, ότι περίπου 166.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την έναρξη στις 9 Οκτωβρίου της επίθεσης της Τουρκίας εναντίον μιας κουρδικής πολιτοφυλακής στη βοειοανατολική Συρία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δηλώνει από την πλευρά του, ότι η στρατιωτική επιχείρηση προκάλεσε τον εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων σε οκτώ ημέρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ