Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΟΑΣΘ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΞΠΡΕΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ένα δρομολόγιο της γραμμής 70 προς Επανομή κόπηκε την πρώτη κιόλας μέρα εφαρμογής του θερινού προγράμματος λειτουργίας του οργανισμού

Με προβλήματα ξεκίνησαν τα δρομολόγια εξπρές του ΟΑΣΘ προς τις παραλίες του Θερμαϊκού, τα οποία εντάχθηκαν από σήμερα στο θερινό πρόγραμμα λειτουργίας του οργανισμού.

Διαβάστε: Από σήμερα τα εξπρές λεωφορεία του ΟΑΣΘ για τις παραλίες της Θεσσαλονίκης

Πολίτης που πήγε στη στάση του αστικού λεωφορείου για να επιβιβαστεί στη γραμμή 70 προς Επανομή, διαπίστωσε ότι το δρομολόγιο των 10.15 κόπηκε, κάτι που πληροφορήθηκε από χειρόγραφο χαρτί που ήταν κολλημένο στο τζάμι του στεγάστρου. «Ο ΟΑΣΘ ακόμη δεν ξεκίνησε με το θερινό πρόγραμμα και τις εξπρές γραμμές για τις παραλίες της Επανομής και της Μηχανιώνας και ξεκίνησαν τα προβλήματα και τα κομμένα δρομολόγια. Η μόνη πληροφόρηση είναι αυτό το χειρόγραφο χαρτί στην αφετηρία. Κατά τα αλλά υποτίθεται θα υπήρχε ενημέρωση μέσω της τηλεματικής για την καθημερινή δρομολόγηση», ανέφερε στη Voria.gr.

Ο πολίτης απευθύνθηκε στον σταθμάρχη του ΟΑΣΘ για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώθηκε, όπως είπε στη Voria.gr, ότι ενδέχεται να μην πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο και πως καταβάλλονται προσπάθειες να γίνει τουλάχιστον ένα. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, δεν μπορεί το επιβατικό κοινό να στηρίζεται σε υποθέσεις και να πηγαίνει στις στάσεις περιμένοντας πότε και αν θα περάσει λεωφορείο.

Απαντώντας στη Voria.gr η διοίκηση του ΟΑΣΘ ανέφερε το δρομολόγιο κόπηκε εξαιτίας προβλήματος που προέκυψε με τον οδηγό του λεωφορείο, ενώ διαβεβαίωσε ότι όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από 1ης Ιουλίου και μέχρι την Τετάρτη 31 Αυγούστου ο οργανισμός δρομολόγησε δύο εξπρές λεωφορειακές γραμμές, με προορισμό τις ανατολικές ακτές του Θερμαϊκού. Πρόκειται για τις γραμμές 70 (με την παραλλαγή 70Α) και 71 (με την παραλλαγή 71Α), οι οποίες θα εκτελούν τα δρομολόγια Ν.Σ. Σταθμός – Επανομή – Παραλία και Ν.Σ. Σταθμός – Ν. Μηχανιώνα, αντίστοιχα, οι οποίες θα λειτουργούν με οκτώ λεωφορεία.

Οι γραμμές θα δρομολογούνται καθημερινά, από τις 8.00 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα (ακολουθούν οι ακριβείς ώρες των αναχωρήσεων) και οι επιβάτες για να επιβιβαστούν θα χρησιμοποιούν το βασικό εισιτήριο κόστους 0,90 ευρώ ή, για όσους το δικαιούνται, το βασικό μειωμένο εισιτήριο κόστους 0,45 ευρώ (ισχύουν και οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών).

Και οι δύο γραμμές (με τις παραλλαγές τους) θα ξεκινούν τα δρομολόγιά τους από το Ν.Σ. Σταθμό και μέσω του άξονα Μοναστηρίου – Εγνατία θα κατευθύνονται στην Εθνικής Αμύνης κι από εκεί στην παραλιακή. Η επιστροφή θα γίνεται μέσω του άξονα Βασιλίσσης Όλγας - Βασιλέως Γεωργίου – Τσιμισκή – Πολυτεχνείου και ακολούθως μέσω Αναγεννήσεως θα καταλήγουν στο Ν.Σ. Σταθμό.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ