Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
x

ΟΑΣΘ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΑΠΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΑ ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ (ΧΑΡΤΗΣ)

Ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την τροποποίηση λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 11 και από την Πρωτοχρονιά τίθεται σε λειτουργία η γραμμή 11Τ.

Λεωφορειακή γραμμή αποκτούν από την Πρωτοχρονιά τα Πυλαιώτικα στη Θεσσαλονίκη, περιοχή η οποία βρισκόταν ουσιαστικά εκτός λεωφορειακής σύνδεσης, μετά από απόφαση του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε την τροποποίηση λειτουργίας της λεωφορειακής γραμμής 11 που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, προκειμένου να εξυπηρετείται συγκοινωνιακά η περιοχή.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου και για όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τόσο κατά τη χειμερινή όσο και κατά τη θερινή περίοδο, τίθεται σε λειτουργία η γραμμή 11Τ, η οποία θα εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Χαριλάου.Η διαδρομή μετάβασης της λεωφορειακής γραμμής 11Τ είναι η ακόλουθη: Τ.Σ. Πυλαίας – Τ.Σ. Χαριλάου: Δελφών – Πρασακάκη – Εγνατία – Προφήτη Ηλία – Πολυτεχνείου – Εγνατία – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Βεργίνας – Γεωργίου Γεννηματά – Μιχαήλ Ψελλού – Αλεξάνδρου Παπαναστασίου – Αλέξανδρου Υψηλάντου.

Η διαδρομή επιστροφής είναι η ακόλουθη: Τ.Σ. Χαριλάου - Τ.Σ. Πυλαίας: Αλέξανδρου Υψηλάντου - Αλεξάνδρου Παπαναστασίου - Μιχαήλ Ψελλού - Γεωργίου Γεννηματά – Βεργίνας - Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πρασακάκη – Δελφών.

«Στον ΟΣΕΘ προχωράμε στο σχεδιασμό για τις αστικές συγκοινωνίες της νέας εποχής, όμως δεν ξεχνάμε την καθημερινότητα και την εξυπηρέτηση των μετακινουμένων», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιάννης Τόσκας. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «την τελευταία δεκαετία περιοχές όπως τα Πυλαιώτικα, η Νέα Ελβετία και Αλλατίνη, αναπτύχθηκαν οικιστικά, χωρίς όμως να έχουν ικανοποιητική σύνδεση αστικής συγκοινωνίας. Σήμερα που το οδικό δίκτυο είναι πληρέστερο, μαζί με τον ΟΑΣΘ δεχθήκαμε προτάσεις του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και καταλήξαμε σε ένα λειτουργικό σχέδιο τοπικής γραμμής, ικανοποιώντας το παλαιό αίτημα του Δήμου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ