Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022
x

Ο ΖΟΖΕ ΑΝΙΓΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΩΣ ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ο Ανιγκό παραμένει διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και θα συνδέσει τη λειτουργία της πρώτης ομάδας, της δεύτερης και των τμημάτων υποδομής.

Τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή αναλαμβάνει και επίσημα ο Ζοζέ Ανιγκό όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Ανιγκό, παράλληλα με τον νέο του ρόλο, παραμένει διευθυντής της Ακαδημίας του Ολυμπιακού και θα συνδέσει τη λειτουργία της πρώτης ομάδας, της δεύτερης και των τμημάτων υποδομής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, ο 61 ετών Γάλλος έχει ταυτίσει το όνομά του με τη Μαρσέιγ, στην οποία εργάστηκε αρχικά ως προπονητής των τμημάτων υποδομής, καθοδηγώντας παίκτες όπως οι Σαμίρ Νασρί, Σεϊντού Κεϊτά, Ματιέ Φλαμινί, Αντρέ και Τζόρνταν Αγιού.

Ακολούθως, συμπληρώνει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ως προπονητής της πρώτης ομάδας την οδήγησε το 2004 στον τελικό του Κυπέλλου UEFA και ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος σε ένα πρωτάθλημα, τρία κύπελλα, πέντε παρουσίες στο Champions League και τέσσερις στο UEFA, έχοντας συνεργαστεί με παίκτες όπως οι Ντρογκμπά, Ριμπερί, Βαλμπουενά, Μπεν Αρφά, Μπαρτέζ και Μανταντά.

Παράλληλα, έχει κοουτσάρει ως πρώτος προπονητής αρκετές ομάδες, ενώ τον Οκτώβριο του 2019 ανέλαβε επικεφαλής του σκάουτινγκ της Νότιγχαμ Φόρεστ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ