Παρασκευή 16 Απριλίου 2021
x

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ... ΣΚΟΡ 3-2 ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Οι παραχωρήσεις που ετοιμάζεται να κάνει ο Κοτζιάς στην Αλβανία μετά τη «λύση» στο Σκοπιανό και πώς κατασκευάζονται οι ηγέτες στις βαλκανικές χώρες.

Δικαιωμένος ο Σόρος στηρίζει τη συμφωνία για τη "Βόρεια Μακεδονία". Ολοένα και περισσότερα είναι τα κοινά στοιχεία που έχουν οι πολιτικές που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις επιδιώξεις του Τζορτζ Σόρος. Τελευταίο παράδειγμα είναι η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, με τον πρόεδρο του ιδρύματος Open Society να σπεύδει να υποστηρίξει την υπογραφή των δύο αντιπροσωπειών στις Πρέσπες.

Τόσα χρόνια κόπιαζε ο άνθρωπος, τώρα μπορεί να αναθέσει τον πλήρη έλεγχο στον γιο του, ο οποίος είναι… θαυμαστής του Έντι Ράμα! Ο 31χρονος γιος του Τζορτζ Σόρος έγραψε την ακόλουθη λεζάντα λατρείας για τον Έντι Ράμα, σε κοινή φωτογραφία, τον ίδιο άνθρωπο που στη χώρα του κατηγορούν ότι ευθύνεται για τη μετατροπή της Αλβανίας σε μια απέραντη χασισοφυτεία:

«Πάντα είναι ευχάριστο να συναντάς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εdi Rama έναν αναγεννησιακό άνδρα ο οποίος έχει γίνει σύμβολο της φιλελεύθερης Δημοκρατίας στην Αλβανία και επίσης είναι ένας παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης. Για να μην αναφέρω ότι είναι ο μόνος πρωθυπουργός που φορούσε T-shirt του Michael Jordan σε επίσημες συναντήσεις, αν και είμαι ένας διαχρονικός οπαδός της Knicks, δεν έχω τίποτα προσωπικό παρά μόνο σεβασμό».

Καταλαβαίνουμε μ’ αυτό πώς "κατασκευάζονται" οι ηγέτες στις βαλκανικές χώρες [εξαιρουμένης, ίσως, της Σερβίας].

Επιστρέφουν οι απόγονοι των "Παιδιών του Παιδομαζώματος"; Σύμφωνα με τον Λιάνη, «η Φλώρινα είναι η μεγάλη κερδισμένη αυτής της υπόθεσης, γιατί θα ανοίξει η γραμμή που πάει απευθείας από την Πρέσπα, θα γίνει η γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας-Μοναστηρίου, και θα επιστρέψουν μετά τη συμφωνία αυτή οι πολιτικοί πρόσφυγες».

Αυτή η επιστροφή, δεν αναφέρεται στη συμφωνία. Και φυσικά επιστροφή σημαίνει διεκδίκηση των περιουσιών τους, θέμα για το οποίο έχω γράψει παλαιότερα. Τι ξέρει ο Λιάνης, που δεν το ξέρουμε εμείς; Το διέπραξε κι αυτό το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά; Οι συγγενείς τους, που μοιράστηκαν τις περιουσίες των φυγάδων κομμουνιστών μετά τη νίκη του ελληνικού στρατού, το ξέρουν;

Δεν μας νίκησαν οι σκοπιανοί με 5-0, αλλά μόνο 3-2. Σύμφωνα με τον καθηγητή και πρώην πρέσβη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, Νάνο Ρουζίν, η συμφωνία με την Ελλάδα βρίσκει νικήτρια τη χώρα του [αυτό μόνον το δίδυμο κάνει πως δεν το ακταλαβαίνει]. Ο Ρουζίν μιλώντας στο Κανάλ 5 επεσήμανε ότι η επιμονή των "Μακεδόνων" τελικά νίκησε και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Δεν κερδίσαμε με 5-0, αλλά με 3-2».

Διευκρίνισε ότι η αναγνώριση της σλαβικής γλώσσας ως "μακεδονικής" είναι μία μεγάλη νίκη όπως και της ταυτότητας των πολιτών της χώρας ως "Μακεδόνες". Έκρινε επίσης θετικό το όνομα Μακεδονία στη σύνθεση του νέου ονόματος της χώρας του. Ως αρνητικό βλέπει την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας καθώς και την απόσυρση του άρθρου για τις μειονότητες στις γειτονικές χώρες.

Ετοιμαστείτε και για παραχωρήσεις στην Αλβανία. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Πασκάλ Μίλο, είναι αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί σύντομα συμφωνία μεταξύ της Αλβανίας και της Ελλάδας, σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων. Ανέφερε ότι τα τεχνικά στελέχη των δύο χωρών εργάζονται για να καθορίσουν τις λεπτομέρειες του τεχνικού χαρακτήρα της συμφωνίας.

Τώρα που έμαθε ο Κοτζιάς να υπογράφει συμφωνίες, δεν λέει να σταματήσει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ