Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΡΟΣ-ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Αποτελεί για εμάς δεδομένο το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος, τόνισε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης.

Για θέματα που άπτονται του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας συζήτησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπουρ Ρος, σε συνάντηση που είχαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο υπουργός παρουσίασε στον κ. Ρος το σχέδιο του υπουργείο.

Οι δύο άνδρες μίλησαν για θέματα που έχουν να κάνουν με το αναδυόμενο οικοσύστημα καινοτομίας της χώρας μας, των νεοφυών επιχειρήσεων, των start-ups, και για τις προοπτικές που αυτό ανοίγει για την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και για την εθνική μας στρατηγική στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

«Αποτελεί για εμάς δεδομένο το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ένας πολύ σημαντικός εταίρος για όλες αυτές τις συζητήσεις και προσβλέπουμε προφανώς σε περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μας», τόνισε ο υπουργός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός για θέματα Ψηφιακής Στρατηγικής Γρηγόρης Ζαριφόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης και αξιωματούχοι από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ