Τετάρτη 8 Απριλίου 2020
x

Ο ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΚΑΜΕΡΟΝ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΤΟΧΕΣ Ή OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

Δεν έχω μετοχές, ούτε εξωχώριες κοινοπραξίες, λαμβάνω τον μισθό μου έχοντας παράλληλα κάποιες αποταμιεύσεις, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Σε διάψευση πως διαθέτει μετοχές, ή βρίσκονται στη κατοχή του εξωχώριες εταιρείες, προχώρησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την αποκάλυψη ότι το όνομα του πατέρα του είχε περιληφθεί στον κατάλογο των πελατών μιας νομικής εταιρείας, με έδρα τον Παναμά που ίδρυε τέτοιες εταιρείες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πατέρας του Βρετανού πρωθυπουργού φέρεται ότι ήταν επικεφαλής ενός δικτύου εξωχώριων επενδυτικών ταμείων. Η εκπρόσωπος του Κάμερον, όταν ρωτήθηκε την Δευτέρα αν η οικογένεια εξακολουθεί να επενδύει χρήματα στα ταμεία αυτά, απάντησε ότι πρόκειται για ένα «ιδιωτικό ζήτημα».

«Δεν έχω μετοχές. Λαμβάνω τον μισθό του πρωθυπουργού και έχω κάποιες αποταμιεύσεις από τις οποίες παίρνω κάποιους τόκους και έχω και ένα σπίτι» είπε ο ίδιος όταν του τέθηκε το ερώτημα, κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν έχω μετοχές, δεν έχω εξωχώριες κοινοπραξίες, ούτε εξωχώρια ταμεία, τίποτα τέτοιο», επέμεινε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ