Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ F16 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ενώπιον του Ταγίπ Ερντογάν ότι η χώρα του θα έπρεπε να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Τουρκία.

Την εκτίμηση ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως για την πώληση F-16 στην Τουρκία εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με φόντο τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που ολοκληρώνεται στη Μαδρίτη.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε, πιο συγκεκριμένα, πως είπε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Ουάσιγκτον θα έπρεπε, κατά την άποψή του, να πουλήσει μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία. Ο ίδιος υπογράμμισε ωστόσο πως για να γίνει αυτό θα πρέπει προηγουμένως το Κογκρέσο να δώσει την έγκρισή του.

Ο Μπάιντεν είπε σε δημοσιογράφους από το βήμα συνέντευξης Τύπου κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη ότι πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τελικώς την πώληση των F-16.

Το ΝΑΤΟ είναι πια, έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, περισσότερο ενωμένο από κάθε άλλη φορά, δήλωσε σήμερα από την ισπανική πρωτεύουσα ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας, ο Αμερικανός ηγέτης υπογράμμισε πως η Συμμαχία πρόκειται να υπερασπισθεί κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους. Ο ίδιος προανήγγειλε επίσης την πρόθεση της Ουάσινγκτον να ανακοινώσει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η Ρωσία πληρώνει πολύ βαρύ τίμημα για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μπάιντεν δήλωσε σήμερα από τη Μαδρίτη, κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, πως ο ίδιος έχει καλέσει τις χώρες του Κόλπου να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου, με φόντο τον περιορισμό των εισαγωγών ρωσικής ενέργειας από τη Δύση που έχει δρομολογηθεί στο πλαίσιο των κυρώσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ