Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020
x

Ο ΚΑΚΟΣ ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΔ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Ο Κερκυραίος Τάσος Κάκος είναι ο διαιτητής που θα σφυρίξει το ντέρμπι των αιωνίων της Αθήνας. Λίγο-πολύ αναμενόμενο καθώς ήταν από τους επικρατέστερους μαζί με τον Ηλία Σπάθα για να βγάλουν εις πέρας

Είναι δύσκολο να μπει κανείς στην ψυχολογία ενός διαιτητή πριν από ένα παιχνίδι Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού. Πόσο μάλιστα όταν η ατμόσφαιρα είναι ψυχροπολεμική, όπως αυτή που επικρατεί εδώ και αρκετές ημέρες στην πρωτεύουσα με τις αντιδράσεις των ανθρώπων των δυο συλλόγων.

 

Η εισαγγελική παρουσία στο στάδιο Καραϊσκάκη το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής δείχνει ουσιαστικά την πραγματική διάσταση της κατάστασης σε μια χρονιά όπου η μεταξύ τους κόντρα βρίσκεται στο ζενίθ. Μόνο από τις δηλώσεις που προηγήθηκαν και τα όσα -σύμφωνα με την πλευρά του Παναθηναϊκού- φέρεται να ειπώθηκαν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού από επίσημα χείλη είναι ικανά να δυναμιτίσουν το κλίμα.

 

Δυστυχώς το ποδόσφαιρο έχει ξεφύγει από τα στενά αγωνιστικά πλαίσια που το χαρακτηρίζουν. Πάντα αποτελούσε τρόπο ζωής, όμως τα τελευταία χρόνια τείνει να δημιουργεί κοινωνικές ομάδες με διαφορετικούς προσανατολισμούς, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο. Σε όλο τον πλανήτη υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων συλλόγων, ιδιαίτερα όταν έχουν κοινή βάση, όμως το παιχνίδι πρέπει να παίζεται στα ίσα.

 

Ο ρόλος των διαιτητών και των άλλων παραγόντων που έχουν την δυνατότητα να διαταράξουν τις ισορροπίες είναι καθοριστικός. Κανείς δεν είπε ότι οι διαιτητές δεν είναι άνθρωποι, ότι δεν επηρεάζονται από την κοινή γνώμη, την μία ή την άλλη πλευρά. Οφείλουν όμως να μη προκαλούν, να σέβονται τον ρόλο τους και να ξεφύγουν από την λογική του απυρόβλητου.

 

Η δουλειά του διαιτητή δεν είναι εύκολη. Ειδικά στη χώρα μας βρίσκονται στο επίκεντρο τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα. Επειδή η θέση τους είναι λεπτή, η υστεροφημία είναι ένας σοβαρός λόγος για τους κρατάει σε εγρήγορση. Και ευτυχώς στη ζωή που αργά ή γρήγορα, παίρνουν όλοι αυτό που τους αξίζει. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ