Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022
x

Ο ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ ΖΗΤΗΣΕ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΚΑΙ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Από την επόμενη Τρίτη δεκάδες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο θα απευθυνθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε χθες Τρίτη τη διεθνή κοινότητα να επιδείξει «αλληλεγγύη» και «να συνεργαστεί» προκειμένου να αντιμετωπίσει τις πολλές προκλήσεις «ενός κόσμου σε κίνδυνο», κατά την έναρξη της 77ης Γενικής Συνέλευσης του οργανισμού.

«Βλέπουμε έναν κόσμο σε κίνδυνο μέσω του έργου μας για την προώθηση της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της βιώσιμης ανάπτυξης», δήλωσε ο Γκουτέρες κάνοντας λόγο για συγκρούσεις και για την κλιματική αλλαγή, για «ένα χαλασμένο παγκόσμιο δημοσιονομικό σύστημα», για τη φτώχεια, την ανισότητα, την πείνα και τους διχασμούς.

«Η αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων απαιτεί συνεχή αλληλεγγύη», «συνεργασία» και «ομοφωνία και λύσεις», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

Από την επόμενη Τρίτη δεκάδες ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο θα απευθυνθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αν και επισήμως δεν προβλέπεται κάποια αλλαγή στο πρόγραμμα, η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ της Βρετανίας, στην οποία θα παραστούν πολλοί ηγέτες, είναι πιθανό να προκαλέσει κάποιες αλλαγές στη σειρά των ομιλιών.

Εξάλλου κανονικά θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα η σύνοδος για την εκπαίδευση, στην οποία 90 αρχηγοί κρατών έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν θα μεταβεί στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ